ianuarie 2016
În perioada 20 ianuarie - 28 februarie 2016, Instituto Cervantes găzduieşte expoziţia Îmbrăţişări de tango de Alexandru-Radu Săvulescu.

Vernisaj: miercuri, 20 ianuarie 2016, ora 18.00, în prezenţa autorului. Vernisajul va fi urmat de o lecţie demonstrativă de tango cu Anca şi Traian Ionescu, prin curtoazia Asociaţiei pentru Cultură şi Tango.

Expoziţia propune o viziune fotografică asupra unei lumi poetice şi misterioase, într-un fel chiar mistice, unde bărbaţii sunt cavaleri, iar femeile feminine - tango-ul de tip social, cel care se dansează la milongas de către oameni obişnuiţi, un fenomen complet diferit de tango-ul spectacol care se desfăşoară pe scenă, sub luminile rampei, şi care este practicat de dansatori profesionişti.

Cele douăzeci şi două de imagini selectate sunt rezultatul unui proiect fotografic desfăşurat neîntrerupt din 2008 şi până astăzi. Dintre fotografiile făcute în aceşti opt ani, unele chiar în Buenos Aires şi Montevideo, patria tango-ului, Săvulescu a ales să expună de data aceasta numai imagini de la evenimente desfăşurate la Bucureşti, chiar dacă unele şi cu dansatori sud-americani. Exclusiv imagini surprinse pe viu, niciuna "pozată". Imagini care încearcă să redea transformările interioare ale dansatorilor, concentrându-se pe îmbrăţişare, respectiv pe expresia dansatorilor. De aceea expoziţia s-ar fi putut numi la fel de bine Portrete de tango.

Mai multe detalii şi fotografii aici.


***

Alexandru-Radu Săvulescu este freelancer în comunicarea de mediu, cutreierător prin lumea scrisului, fotografiei şi dansului.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus