decembrie 2015
NSFW
POINT anunţă că în data de 11 decembrie 2015 va avea loc premiera spectacolului NSFW în regia lui Horia Suru

NSFW - Not Safe For Work, este abrevierea folosită pentru paginile sau website-urile care conţin materiale erotice sau pornografice ce nu ar trebui accesate în public sau la locul de muncă.

Textul NSFW este montat în premieră naţională la POINT în regia lui Horia Suru. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Emilian Oprea, Gabriel Răuţă, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean şi Rareş Andrici, iar scenografia este semnată de Sonia Constantinescu şi Anca Miron.

Piesa scrisă de Lucy Kirkwood este o satiră proaspătă care analizează într-un mod curajos jocurile de putere din lumea media, într-o eră a photoshop-ului, a exibiţionismului pe internet, a şomerilor cu studii superioare, a oamenilor supracalificaţi forţaţi să accepte orice doar pentru a putea supravieţui într-o societate în plin declin economic în care sexul vinde orice, oricând.

Cunoscută iniţial pentru scenariul producţiei de televiziune Skins, Lucy Kirkwood şi-a consolidat stilul său unic în teatru ajungând în scurt timp unul dintre cei mai apreciaţi tineri dramaturgi britanici. Textele sale atent documentate, bazate mult pe dialog şi pe acţiunea dozată cu isteţime au fost produse în Marea Britanie de National Theatre, Royal Court Theatre, Clean Break şi Almeida Theatre/ Headlong.

"NSFW vorbeşte despre felul în care media foloseşte uneori definiţii unilaterale ale celor doua mari grupuri ţintă cărora se adresează - femei şi bărbaţi, bazate pe cel mai rudimentar numitor comun - obsesia corpului. La bărbaţi plăcerea contemplării corpului feminin gol şi obsesia pentru tinereţe şi la femei insecurităţile legate de propriul corp şi obsesia pentru "imperfecţiunile" care îl pot face neatrăgător. Folosind aceste şabloane, revistele pentru femei şi cele pentru bărbaţi atrag cititorii într-un cerc vicios, oferindu-le atât promisiunea satisfacerii definitive a acestor nevoi cât şi noi şi noi resurse care să le alimenteze perpetuu obsesiile. Totul pentru a vinde şi următorul număr. NSFW vorbeşte despre lupta de supravieţuire din aceste redacţii de reviste, despre relaţia dintre consumatori şi producători, dar şi despre lupta personală a individului cu el însuşi, cu munca, cu etica şi cu propriile limitări", a declarat Horia Suru, regizorul piesei.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 18 ani!

NSFW, de Lucy Kirkwood
Regia: Horia Suru
Distribuţia: Emilian Oprea, Gabriel Răuţă, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean, Rareş Andrici
Scenografia: Sonia Constantinescu & Anca Miron / Video design: Cinty Ionescu / Light design: Bogdan Gheorghiu / Ilustraţia muzicală: Andreea Veder / Photo&edit: Cristiana Cott Negoescu / Traducerea: Andreea Vasile
Mulţumiri: Oana Maria Zaharia, Mihaela Vasiloi, Iulia Goicea, Ionuţ Grama

Despre POINT

POINT este un spaţiu extrem de actual, destinat evenimentelor şi acţiunilor culturale. Este acel loc în care se vor descoperi, dezvolta şi lansa piese noi de teatru. Locul care incită, provoacă şi inspiră atât artiştii, cât şi spectatorii. Ne dorim crearea unui tip de teatru onest si empatic, care să aducă în atenţia publicului teme actuale care macină societatea şi indivizii. Un mediu în care artiştii talentaţi să-şi poată valorifica potenţialul.

"NSFW este spectacolul care inaugurează un nou spaţiu de cultură în Bucureşti într-o perioadă în care multe dintre spaţiile cunoscute îşi închid porţile fără a şti dacă şi când se vor redeschide, fără un plan concret din partea autorităţilor. Îmi doresc ca spectatorii să descopere POINT prin intermediul acestui spectacol şi să înveţe drumul către Eremia Grigorescu nr 10", a adăugat regizorul.

Mai multe detalii despre spaţiu şi evenimentele viitoare puteţi afla accesând link-ul: www.facebook.com/pointarthub.
Parteneri: ProDrama, Retro Future, Fabrica de litere, Eventbook.
De: Lucy Kirkwood Regia: Horia Suru Cu: Emilian Oprea, Gabriel Răuţă, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean, Rareş Andrici

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus