aprilie 2016
Festivalul DaKINO, 2016
DaKINO 25 demarează miercuri, 13 aprilie 2016, ora 19.30, la Hollywood Multiplex Bucureşti Mall, cu proiecţia în premieră în România a filmului Room, regizat de Lenny Abrahamson, cu Brie Larson şi Jacob Tremblay în rolurile principale.

Brie Larson a fost desemnată Cea mai bună actriţă în rol principal la Premiile Oscar 2016, Globurile de Aur 2016 şi Premiile BAFTA 2016. Filmul a primit de asemenea trei nominalizări la Premiile Oscar 2016 - pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu adaptat.


După ce Jack şi Ma reuşesc să evadeze din spaţiul închis, singurul pe care Jack l-a cunoscut în toată viaţa sa, băiatul trebuie să descopere lumea exterioară. Trăind emoţiile acestei noi experienţe, Jack se agaţă de lucrul care contează cel mai mult pentru el: relaţia extrem de apropiată cu mama lui.


DaKINO 25 prezinta de asemenea în premieră în România titlurile:
The Program, regia Stephen Frears, cu Ben Foster, Chris O'Dowd, Guillaume Canet şi Dustin Hoffman. Proiectat la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto în 2015, filmul este prezentat la DaKINO prin amabilitatea Freeman Entertainment;
Listen To Me Marlon, regia Stevan Riley, nominalizat la Premiile BAFTA 2016 pentru Cel mai bun documentar;
Maggie's Plan, regia Rebecca Miller, cu Greta Gerwig, Julianne Moore şi Ethan Hawke în rolurile principale. Proiectat la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto în 2015 şi respectiv la Sundance şi Berlin în 2016, filmul este prezentat la DaKINO prin amabilitatea InterComFilm.

În cadrul ediţiei aniversare, DaKINO prezintă programul 25 pentru 25 - dedicat tinerilor cineaşti care au în acest moment aceeaşi vârsta ca şi festivalul: actorul Anghel Damian, regizorii Roxana Stroe şi Lara Ionescu, DOP-ul Tudor Platon, dar şi proiecţia specială a 3 scurtmetraje semnate de regizori experimentaţi: În care eroina se ascunde şi apoi are parte de o întâlnire neaşteptată, regia Tudor Cristian Jurgiu; O faptă bună, regia Andrei Gruzsniczki - prezentat în premieră cinematografică în România şi Meda, regia Emanuel Pârvu, prezentat în premieră în România.

Festivalul se încheie duminică, 17 aprilie 2016, cu proiecţia în premieră în România a filmului Elvis & Nixon, regizat de Liza Johnson. În data de 21 decembrie 1970, Elvis Presley (Michael Shannon) este primit în Biroul Oval de preşedintele Nixon (Kevin Spacey). În urma acestei întâlniri, a rămas o fotografie cu cei doi care a devenit, în timp, cea mai cerută fotografie din Arhivele Naţionale Americane. Elvis & Nixon este proiectat la DaKINO prin amabilitatea InterComFilm.

Programul complet aici.

Biletele pot fi achiziţionate de pe site-ul www.eventbook.ro.

Festivalul Internaţional de Film DaKINO va avea loc în perioada 13- 17 aprilie 2016 la Hollywood Multiplex Bucureşti Mall. DaKINO 25 este organizat de Primăria Sectorului 3 în parteneriat cu Asociaţia FAMart, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.
Parteneri: TNT Romania, Hotel Ibis Gara de Nord, InterComFilm Distribution, Forum Film Romania, Freeman Entertainment, Ro Image 2000, iCover.ro, Evergreen Concept, Film Festival, Murfatlar, Cafe DeKO, The Vintage, Shift Pub, Restaurant Il Corso, Cinema Cafe, Pub D'Eight
Maşina oficială a evenimentului: BMW.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus