România Liberă / septembrie 2005
Sex Traffic, producţie în care joacă actriţa română Anamaria Marinca, a fost desemnat cel mai bun film de televiziune la categoria Dramă TV în cadrul celei de-a 57-a ediţii a Prix Italia, eveniment desfăşurat la Milano, în perioada 18-24 septembrie. Sex Traffic, film difuzat de Channel 4 din Marea Britanie, a concurat la categoria Dramă TV, secţiunea de filme şi miniseriale, alături de alte două filme, produse în Germania şi, respectiv, Danemarca.

Premiul a fost ridicat de producătorul filmului, Derek Wax. Pentru rolul din acest film, Anamaria Marinca a câştigat, anterior, premiul BAFTA la categoria "cea mai bună actriţă". De asemenea, printre cele 92 de producţii înscrise la secţiunea producţii de televiziune se numără şi trei producţii ale TVR. Drum spre infinit - Constantin Brâncuşi, documentar produs de TVR şi regizat de Cristian Amza după un scenariu realizat de Răzvan Theodorescu, a candidat la categoria Documentar TV-Cultural.

La categoria Spectacole, TVR a înscris în concurs producţia în limba maghiară Marele model, regizată de Edith Kacso. De asemenea, TVR a înscris la secţiunea "Cel mai bun spectacol-documentar de artă" producţia Cu gânduri şi cu imagini..., regizată de Liviu Ciulei. Prix Italia, organizat de RAI, este unul dintre cele mai vechi festivaluri internaţionale care premiază cele mai bune producţii de televiziune, radio şi web, la patru categorii: dramă, documentar, spectacol şi muzică.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus