Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Ich Seh, Ich Seh / Noapte bună, mami!

Dovedeşte-mi că eşti mama! - Ich Seh, Ich Seh / Noapte bună, mami!


mai 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Din 20 mai 2016, Transilvania Film aduce pe ecranele cinematografelor din România thrillerul psihologic austriac Ich Seh, Ich Seh / Noapte bună, mami! premiat la Festivalul de Film Austriac 2016 pentru regie, imagine, machiaj, scenografie şi cel mai bun film.

Filmul este scris şi regizat de Severin Fiala şi Veronika Franz şi produs de Ulrich Seidl. "Ne place teatrul fizic, ne plac filmele care te doboară, filmele care nu transmit doar un concept sau o poveste, ci îţi arată oameni cum asudă, tremură, ţipă, plâng, sângerează, iar sudoarea, tremuratul, ţipătul, lacrimile, sângerarea sunt simţite şi de spectator. Ne interesează groaza născută din cotidian, care îşi are rădăcinile în realitate, în lucrurile simple: o faţă bandajată, o propoziţie, o lupă, o bucată de aţă de dentară.", povestesc realizatorii.


Sinopsis
O vară toridă, o casă izolată la ţară, între o pădure şi un câmp de porumb. Doi fraţi gemeni de zece ani îşi aşteaptă mama. Când ea se întoarce acasă cu capul înfăşurat în bandaje după o operaţie estetică, nimic nu mai e ca înainte. Rece şi distantă, mama îşi separă complet familia de lumea exterioară. Fraţii încep să se teamă că ea de fapt nu este cu adevărat mama lor şi decid să facă orice pentru a afla adevărul.

"Ich Seh, Ich Seh / Noapte bună, mami! se joacă cu nervii tăi cu o cruzime perfectă - atât de mult încât, în momentul în care filmul într-un târziu dezvăluie secretul pe care fiecare l-a ghicit deja, eşti prea redus la supunere să îţi mai pese." (AV Club)


Născut la Viena în 1985, Severin Fiala şi-a descoperit pasiunea pentru film la vârsta de 11 ani. A regizat împreună cu Veronika Franz trei producţii: documentarul Kern (2012), prezent la numeroase festivaluri, documentarul scurt Dreh & Trink / Shoot & Drink (2013) şi filmul de ficţiune Ich seh Ich seh (2014). Veronika Franz s-a născut în 1965 la Viena. Înainte de a-şi îndrepta atenţia spre scenografie şi regie de film, a fost jurnalistă, vânzătoare, şi a făcut studii de filosofie. A colaborat la scrierea scenariilor pentru toate filmele lui Ulrich Seidl, începând cu The Bosom Friend / Der Busenfreund (1997).

"Diviziunea muncii? N-avem! Scriem împreună, ne stoarcem creierii de idei împreună, regizăm, eşuăm, râdem, edităm împreună, ne inspirăm unul pe celălalt - la dracu cu productivitatea! Suntem un duo de regizori pentru că împreună o facem mai bine.", spun cei doi.

Mama gemenilor este interpretată de actriţa Susane Wuest, o actriţă care poate fi şi frumoasă şi sinistră, lucru important pentru cei doi realizatori. Fraţii Lukas şi Elias Schwartz aveau pe atunci 11 ani şi au fost aleşi dintre 240 de perechi de gemeni. "Băieţii crescuseră la ţară şi erau neînfricaţi dar în acelaşi timp păreau fragili, o combinaţie fascinantă.", spun regizorii. Cei doi nu au primit scenariul filmului. S-au mutat însă cu o săptămână înainte de filmare în casă. Locul fusese pregătit până în cele mai mici detalii astfel încât gemenii să nu aibă senzaţia unui platou de filmare. Era important să intre lin în poveste, ca într-un joc. Acţiunea a fost filmată în ordine cronologică iar băieţii habar nu aveau încotro se îndreaptă şi erau foarte curioşi să afle.


În prima săptămână filmul va rula în: Bucureşti, Constanţa, Cluj, Braşov, Târgu Mureş şi Bârlad.
Partenerii de promovare ai filmului sunt: tananana; liternet; cinemarx; cinefan; cooperativa urbana; societate si cultura; Sub 25; urban.ro. Toate articolele despre Ich Seh, Ich Seh / Noapte bună, mami!


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Guten Abend, schlechte Nacht - Ich Seh Ich Seh / Noapte bună, mami! la Festivalul Filmului European, 2016, Marius Constantinescu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer