Libertatea / octombrie 2005
Amityville Horror
Amityville horror este povestea unei case din secolul 17 care-şi goneşte proprietarii cu uşi trîntite, obiecte zburătăcite, fantome zărite, blabla. Filmul are la bază fapte reale şi ar fi putut deveni un interesant documentar pe "Discovery" dacă proprietarii de studiouri hollywoodiene n-ar fi fost goniţi din minţi de ideea (proastă) de a face un horror din asta.

Ideea e proastă căci nu există nimic în acest film care să nu fi fost văzut în cel puţin încă enşpe mii de pelicule de acest tip. Carevasăzică o familie (tata, mama, trei copii şi-un cîine) pune mîna pe casa cu pricina, fără a şti că aici se petrecuseră nişte crime îngrozitoare: un tînăr, urmărit de vocile din casă, şi-a ucis cu o puşcă de vînătoare, pam-pam, toată familia... Noii locatari se mută - şi, fix la ora 3.15 noaptea, pe-aici încep să se întîmple "paranormale"; fetiţa se-mprieteneşte cu fata moartă care locuise în casă (un fel de "Samara revine") şi-şi face un obicei enervant din a se plimba pe acoperiş; fiul mai mare pune ochii pe-o dădacă sexy şi, cum ora fatidică se apropie, tipa se trezeşte închisă într-un dulap din care nu iese decît cu ochii daţi peste cap şi părul cărunt-complet, dragă, ceva de speriat; fiul mai mic e un mucos fricos, n-are rost să ne batem capul cu el; mama e-o nevastă disperată, cu copii din prima căsătorie şi cu o dorinţă de parvenire care-o face să nu se mai uite la istoricul casei pe care-o cumpără decît mai tîrziu... prea tîrziu!; în fine, tatăl e cel peste care se năpustesc vocile care spun "Kill'em!" - şi, c-un cîine mort la activ, s-ar zice că reuşesc...

Ce n-am înţeles eu din această poveste este: cum vor strigoii ăia să locuiască în casa aia, dacă tot îşi cheamă alţi noi şi noi locatari?! De "spaţiu vital" n-au auzit? Ale dracu' fantome proaste!



 
Regia: Andrew Douglas Cu: Ryan Reynolds, Melissa George, Jesse James, Jimmy Bennett

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus