iulie 2016
Festivalul de Film Anonimul 2016
Regizorul coreean Park Chan-wook va primi în 2016 Trofeul ANONIMUL pentru contribuţia sa la frumuseţea cinematografiei universale, luni, 8 august 2016, în cadrul Galei de Deschidere a Festivalului.

Gala va fi urmată de proiecţia în premieră în România a celui mai recent film al său, Agassi / The Handmaiden, inclus în Competiţia Oficială la Cannes 2016. Filmul va fi proiectat în prezenţa regizorului, a actriţei Kim Hae-sook (The Handmaiden; Thirst) şi a producătorului Wonjo Jeong (Stoker; Snowpiercer - regia Bong Joon-ho).
 
Născut în 1963 în Seoul, Park Chan-wook a studiat Filosofia la Universitatea Sogang şi a intenţionat să devină critic de artă. Pasul spre regia de film l-a făcut după ce a văzut filmul Vertigo al lui Alfred Hitchcock.

Filmul Joint Security Area (2000) a fost primul său succes atât de box-office, cât şi de critică. Au urmat Sympathy for Mr. Vengeance (2002), Oldboy (2003) şi Lady Vengeance (2005), care i-au adus regizorului coreean recunoaşterea internaţională, un enorm succes de public şi mai ales un prim premiu la Festivalul de la Cannes - Marele Premiu al Juriului pentru Oldboy în anul 2004.


Au urmat I'm a Cyborg but that's OK (2006), câştigător al Premiului Alfred Bauer la Berlinale 2007, un al doilea premiu la Cannes, Premiul Juriului, pentru Thirst în 2009 şi un prim film în limba engleză în 2013 - Stoker cu Mia Wasikowska şi Nicole Kidman în rolurile principale.

Agassi / The Handmaiden, inspirat de romanul Fingersmith al scriitoarei britanice Sarah Waters, este plasat în Coreea anilor 1930, în perioada ocupaţiei japoneze. O fată nouă, Sookee, este angajată în serviciul unei moştenitoare japoneze, Hideko, care trăieşte o viaţă retrasă pe o proprietate extinsă din mediul rural cu unchiul ei extrem de dominant- Kouzuki. Fata păstrează însă un secret: este o hoaţă de buzunare recrutată de un şarlatan care se dă drept conte japonez pentru a-l ajuta să o seducă pe moştenitoare. Planul funcţionează până în momentul în care Sookee şi Hideko îşi descoperă sentimente neaşteptate.

 

În cadrul retrospectivei dedicate regizorului Park Chan-wook, Festivalul de Film ANONIMUL va prezenta titlurile Joint Security Area, Sympathy For Mr. Vengeance, Oldboy, Lady Vengeance şi Thirst. Proiecţia filmului Thirst va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul Park Chan-wook şi actriţa Kim Hae-sook.

Regizorul Park Chan-wook va susţine, de asemenea, un masterclass joi, 11 august 2016, după proiecţia Oldboy, ultimul film din cadrul retrospectivei.
 

ANONIMUL 13 se va desfăşura în perioada 8-14 august 2016, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. 
Ediţia a 13-a a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Consiliului Judeţean Tulcea şi Autorităţii Naţionale pentru Turism.
Sponsori principali: Staropramen, Vodafone România
Sponsori: BRD Groupe Société Générale, HBO România, TNT România
Parteneri principali: Green Village, TUI TravelCenter, Eurolines, IT Smart Distribution
Parteneri: Asociaţia "Ivan Patzaichin - Mila 23", Propaganda Creative Marketing, Hotel Ibis Gara de Nord, Tinmar Energy, Epson, Green Sound Team, Film Festival, Design4U, Evergreen Concept, Maressia, LacertA Winery, True Drinks, Julius Meinl
Parteneri media: Radio Guerrilla, Viva, Revista Psychologies, 24 FUN, Cinemagia, AaRC.ro, oamenisigusturi.ro, Cinefan.ro, Urban.ro, Ralix.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus