octombrie 2016
Cea de-a VIII-a ediţie a festivalului Zilele Filmului Irlandez (2016) se desfăşoară la Cinema Elvire Popesco - Institutul Francez din Bucureşti, în zilele de 27 şi 28 octombrie 2016.

Evenimentul este organizat de Ambasada Irlandei în România, cu sprijinul Institutului Irlandez de Film, Culture Ireland şi Arts Council, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Institutul Francez din Bucureşti şi Clorofilm.

În deschidere va fi prezent actorul George Piştereanu (protagonistul filmului You're Ugly Too / Şi mai eşti şi urât (2015), regia Mark Noonan, care va participa la o sesiune de Q&A, moderată de criticul de film Irina-Margareta Nistor.


Will este eliberat din închisoare cu permisie excepţională, pentru a putea să aibă grijă de Stacey, nepoata lui, care şi-a pierdut mama. Încercarea lor de a forma o familie întâlneşte tot felul de obstacole. Stacey nu este primită la şcoala din cartier din cauza narcolepsiei, boală de care tocmai află că suferă. Will are dificultăţi cu respectarea condiţiilor impuse de eliberarea lui condiţionată şi eşuează în încercarea de a fi o figură paternă pentru Stacey. Împreună, vor fi nevoiţi să găsească o soluţie pentru viitor.


Proiecţia lungmetrajului You're Ugly Too / Şi mai eşti şi urât va fi precedată de cea a scurtmetrajului Love is a Sting (2015), în regia lui Vincent Gallagher.

În cea de-a doua zi de festival va avea loc proiecţia comediei Sing Street (2015) în regia lui John Carney, precum şi a scurtmetrajului Stutterer (UK/Ireland), regia Benjamin Cleary (2015), film recompensat cu Premiul Oscar în 2016.

Sing Street ne duce înapoi în Dublinul anilor '80, în momentul în care recesiunea economică îl scoate pe Conor din confortul unei şcoli private şi îl aruncă în lupta pentru supravieţuire din şcoala publică a oraşului, unde copiii sunt duri, iar profesorii şi mai duri. El găseşte o scânteie de speranţă în misterioasa şi sofisticata Raphina, şi, cu scopul de a-i câştiga inima, el o invită să apară în videoclipurile trupei sale.


Proiecţiile vor începe la ora 20:00, iar accesul se va face pe bază de bilet.
Toate filmele vor fi subtitrate în limba română.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus