decembrie 2017
Festivalul de film CineMAiubit 2017
A 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiţie a UNATC "I.L.Caragiale" şi a României, va debuta pe 5 decembrie 2017, la Sala ATELIER din cadrul UNATC Bucureşti, str. Matei Voievod 75-77.

Festivalul este organizat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" Bucureşti (UNATC), Teatrul Metropolis şi Fundaţia Cinemaiubit, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) şi DACIN SARA.

Fiind cel mai important festival internaţional de film studenţesc din România, CineMAiubit este locul unde, de-a lungul timpului, şi-au făcut lansarea la public majoritatea cineaştilor români, azi unanim recunoscuţi.

Deschiderea va avea loc marţi, 5 decembrie 2017, ora 19:00 la Sala Atelier a UNATC, iar în următoarele patru zile publicul se va putea delecta cu scurtmetraje din întreaga lume. Printre ţările participante în 2017 se numără, în afară de România: Israel, Polonia, Turcia, SUA, Iran, Belgia, China, Argentina, Spania, India Rusia, unele dintre cele mai prestigioase şcoli de cinema din lume având filme în competiţiile festivalului.

Miza competiţiei este Premiul pentru cel mai bun film, alături de peste alte 20 de premii printre care menţionăm: Premiul de regie "Cristian Nemescu", Premiul special al juriului, Premiul Preşedintelui UCIN, Premiul Rectorului UNATC, Premiul de imagine, Premiul de montaj, Premiul de sunet "Andrei (Otto) Toncu" sau tradiţionalul Premiu al criticii oferit de Asociaţia criticilor de film din UCIN.

Cele trei secţiuni principale ale festivalului sunt ficţiune, documentar şi animaţie/experimental, iar spectatorii pot fi siguri că vor vedea pe marele ecran o paletă largă de viziuni cinematografice, din zone culturale diferite.

CineMaiubit continuă tradiţia competiţiei şi pentru scenariu de scurtmetraj, pentru fotografie şi afiş de film.

Juriul internaţional al festivalului reuneşte personalităţi din lumea cinematografică, atât din România, cât şi din străinătate.

Componenţa Juriului secţiunii FICŢIUNE este:
Anca PUIU - preşedintele juriului, producător de film;
Diana CAVALLIOTI - actriţă, binecunoscută publicului românesc pentru rolul din Ana, mon amour;
Boris KARADZHEV - regizor şi profesor la VGIK (Rusia);
Ellis FREEMAN - producător, scenarist şi profesor la DFFB (Germania)
Bülent KÜÇÜKERDOĞAN - profesor (Turcia)
Ioakim MYLONAS - director artistic al ISFFC (Cipru);
Vivi DRĂGAN VASILE - director de fotografie, producător;
Vali HOTEA - regizor;
Eugen KELEMEN - monteur de film.

Juriul secţiunii DOCUMENTAR îi reuneşte pe:
Rebekah JORGENSEN - regizor şi profesor din SUA,
Isabela ŢENŢ - dublă laureată a competiţiei de documentar a festivalului nostru şi câştigătoare a Premiului Gopo şi
Ioana GRIGORE - regizor de film documentar şi masterand UNATC la proaspătul înfiinţat program de studii de film documentar.

Juriul secţiunii animaţie-experimental este compus din regizorii de animaţie Constantina MIHĂILĂ şi Octavian FRECEA şi criticul de cinema Laurenţiu BRĂTAN.

În plus, sub umbrela festivalului va avea loc a şasea ediţie a workshopului de scenaristică de scurtmetraj MIDPOINT INTENSIVE, unde echipe de studenţi cineaşti vor lucra sub îndrumarea profesorului maghiar Csaba Bollok.

Pe 7 şi pe 8 decembrie 2017, la UNATC - Sala Berlogea, va avea loc un workshop de actorie de film susţinut de profesorul Dragan MILINKOVIC, din Serbia.

De asemenea, în cadrul CINETic (centrul de cercetare al UNATC) se va desfăşura un workshop dedicat filmului de animaţie.

Pe lângă secţiunile competitive, Festivalul CineMAiubit are şi două proiecţii speciale, sâmbătă 9 decembrie 2017 la Sala Atelier a UNATC. La ora 13:00 vor fi proiectate filme realizate de către adolescenţi, câştigătoare ale Festivalului SUPER, iar de la ora 15:00 va fi proiectată o retrospectivă de filme realizate în ultimii 10 ani de studenţii de la VGIK, Moscova.

În cadrul festivalului CineMAiubit vor avea loc trei lansări de carte, toate la Sala Berlogea din UNATC: miercuri, 6 decembrie 2017, ora 19:00: Călătorie într-o lume uitată şi 3 păzeşte de Ovidiu Georgescu, joi, 7 decembrie 2017, ora 19:00: Florin Mihăilescu imaginea imaginii de film de Titus Vîjeu şi vineri, 8 decembrie 2017, ora 19:00: MasterPlot 2017, volum de scenarii scrise de studenţii UNATC.

Intrarea la toate proiecţiile festivalului este liberă.

CineMAiubit îşi aşteaptă şi în acest an oaspeţii cu entuziasm, filme diverse şi valoroase în care se pot vedea vocile cinemaului de mâine şi cu spiritul inconfundabil care îl defineşte deja încă din 1996.

Vă aşteptăm cu drag, la CineMAiubit, între 5 şi 9 decembrie 2017!


Ne puteţi găsi pe festival-cinemaiubit.ro sau pe pagina noastră de facebook: Festivalul Cinemaiubit.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus