Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Laboratorul de Teatru Tânăr Relief, 2018

OPEN CALL: Relief, 2018 caută cele mai bune trupe de teatru tânăr din ţară

martie 2018
Laboratorul de teatru tânăr RELIEF deschide înscrierile pentru cea de-a treia ediţie, care va avea loc între 9-13 mai 2018 la Teatrul Excelsior din Bucureşti. Vor fi selectate cele mai bune cinci trupe de teatru din ţară - a şasea fiind Atelierul de teatru, aleasă în urma participării la IDEO IDEIS 2017, care vor lua parte la un laborator de teatru tânăr, centrat pe experiment şi învăţare.

Se poate înscrie orice trupă de teatru din ţară formată exclusiv din liceeni, cu o componenţă de minimum doi membri şi un coordonator major. Trupele se pot înscrie cu unul sau mai multe spectacole, cu condiţia ca fiecare dintre acestea să aibă minimum două personaje şi o durată între 30 şi 50 de minute.

În cadrul RELIEF trupele îşi vor prezenta spectacolele cu care au fost acceptate şi în paralel vor lucra cu regizori de teatru, muzicieni şi coregrafi pe un text din opera dramaturgului I. L. Caragiale, urmând ca la final să prezinte momentele lucrate într-un eveniment special, pe scena Teatrului Excelsior.

Pentru înscriere, coordonatorul trupei trebuie să completeze formularul de înscriere http://relief.teatrul-excelsior.ro/inscrieri-2018/ până pe 31 martie 2018, ora 17:00.

Atenţie! Înscrierea presupune şi o filmare de 10-15 minute cu cele mai relevante momente din spectacolul înscris. Toate detaliile referitoare la condiţiile de înscriere se găsesc în regulamentul Relief.

Organizatorii asigură transportul, cazarea şi masa trupelor pe toată perioada laboratorului.

Cele cinci trupe participante vor fi alese de comitetul de selecţie Relief, format din Maria Rotar, Director Executiv Relief şi membri ai Asociaţiei T.E.T.A, Andreea Cristina Borţun (regizor), Alexandru Ion (actor), Lavinia Cioacă (scenarist) şi Carmen Dumitrescu (manager cultural).

RELIEF este un eveniment organizat de către Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Asociaţia T.E.T.A (organizator al Festivalului Ideo Ideis).

Pentru mai multe informaţii:
www.facebook.com/laboratorelief
PR: Karin Budrugeac, [email protected]

Toate articolele despre Laboratorul de Teatru Tânăr Relief, 2018

Spectacolul Amintiri fantomă al trupei Acting UP Bucureşti: cel mai bun spectacol de teatru tânăr la RELIEF, 2018, Comunicat de presă
 Ion Luca Caragiale văzut prin ochii adolescenţilor la a treia ediţie RELIEF (09 -13 mai 2018) , Comunicat de presă

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.