martie 2018
Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi lansează o invitaţie neconvenţională scriitorilor români pentru a marca aniversarea Centenarului primului muzeu literar din România, Muzeul "Ion Creangă" (Bojdeuca), inaugurat în data de 15 aprilie 1918.

Scriitorii români sunt invitaţi să trimită o scrisoare de maximum o pagină A4 pe adresa MNLR Iaşi, conţinând un mesaj scris de mână pentru oamenii de peste un secol, care să continue fraza: "Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu...". Scrisorile, care vor rămâne sigilate, vor fi depuse într-o aşa-numită "capsulă a timpului", urmând a fi deschise pe 15 aprilie 2118.

Managerul MNLR Iaşi, Lucian Dan Teodorovici, a declarat: "Proiectul este, practic, în primul rând în beneficiul celor care vor administra Bojdeuca peste o sută de ani, căci ei vor avea o mică bijuterie în patrimoniu: mesajele unor scriitori de azi, dintre care am îndrăzni să sperăm că măcar unii vor fi citiţi şi peste un secol. Personal, regret că n-o să mă aflu printre cei care vor deschide aceste scrisori, dar spectaculozitatea proiectului constă tocmai în faptul că mesajele nu vor fi citite decât atunci. Sper ca scriitorii români să accepte ideea şi să trimită cât mai multe scrisori pe adresa Muzeului".

Scrisorile sunt aşteptate până la data de 5 aprilie 2018, la următoarea adresă: Muzeul "Vasile Pogor", strada Vasile Pogor, nr. 4, Iaşi, cod 700110, iar pe plic va apărea numele expeditorului şi menţiunea: "Pentru proiectul «Capsula timpului»".

Proiectul va fi lansat în cadrul programului Zilele Bojdeucii, duminică, 15 aprilie 2018.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus