Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri

Joacă ce vezi! - intervenţie culturală în două şcoli bucureştene


octombrie 2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Luni, 8 octombrie 2018, începe proiectul de intervenţie culturală realizat de artistele şi de artiştii Centrului de Teatru Educaţional Replika în două şcoli din Bucureşti: Şcoala Gimnazială Mihai Botez şi Şcoala Gimnazială nr.95.

Proiectul o are ca artistă invitată pe Alexandra Bugan (SEREBE).

În cadrul intervenţiei culturale, spaţiile şcolii vor deveni laboratoare de cercetare şi creaţie, asupra cărora elevele şi elevii îşi vor pune amprenta, reamenajându-le în aşa fel încât să devină mai atractive.

Proiectul îşi propune să transforme şcolile în spaţii care să-i reprezinte pe elevi, care să le stârnească interesul, care să-i facă mai atenţi la ce văd şi la ce simt în raport cu un anumit loc sau obiect. Spaţiile şcolii devin astfel cadre ale reveriei, reflecţiei şi reacţiei celor care intră în fiecare zi în relaţie cu ele. Dacă elevii şi elevele ar putea să intervină în diferite colţuri din şcoală, cum ar arăta ele?Fiecare dintre noi a fost la un moment dat elev. Fiecare dintre noi a trecut şi probabil trecem zilnic pe lângă planşe, afişe, colaje care sunt expuse pe pereţii şcolii, promovând drepturile copilului, drepturile animalelor sau îndemnuri de a recicla. Ne dorim ca punând în valoare creativitatea şi imaginaţia elevilor participanţi la atelier să activăm performativ / interpretativ aceste valori.

Tema intervenţiei din 2018 este reciclarea.

Joacă ce vezi! continuă intervenţia culturală realizată de artistele şi artiştii Centrului Replika în 2017, în Şcoala Gimnazială nr.95, în care au fost imprimate tricouri cu mesaje create de elevi şi eleve, şi au fost făcute mai vizibile drepturile copilului.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.
0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer