Revista HBO / decembrie 2005
Elf
Buddy locuieşte la Polul Nord şi confecţionează jucării în atelierul lui Moş Crăciun. Numai că, spre deosebire de ceilalţi elfi, Buddy lucrează mult mai încet şi are un metru optzeci. Într-o bună zi, el află misterul originii sale şi porneşte să îşi caute tatăl la New York.

Povestea semnată de David Berenbaum vorbeşte de un bebeluş de la un orfelinat care alunecă din greşeală în sacul lui Moş Crăciun şi este adoptat de un elf. Şi copilul creşte într-un an câţi ceilalţi în toată viaţa lor, fără însă să bănuiască cât de diferit e. Până într-o zi când află cumplitul adevăr: el nu e un elf.

De aici încolo, Will Ferrel, străbătând şapte niveluri, printre care unul de acadele uriaşe, îmbrăcat în elf verde şi cu părul cârlionţat, e o promisiune care sună bine, mai ales pentru cei care l-au văzut în Anchorman. Şi pentru că marea calitate a actorului este de a transforma clişeul în comic, filmul lui Jon Favreau te prinde inevitabil, iar ceea ce pare la prima vedere un Jack blocat în faza copilăriei devine un personaj înduioşător în minutul următor şi începi să te bucuri de film atunci când înţelegi că personajul în cauză nu va suferi nici o transformare.

Traversând ţinutul acadelelor, Buddy ajunge la New York cu inima strânsă, ştiind că tatăl său e pe lista „copiilor" care n-au fost cuminţi. Aici îşi întâlneşte fratele şi provoacă un haos despre care ar fi păcat să vă spunem mai multe. Pe unde trece însă, brazii de Crăciun sunt tot mai mari şi adulţii se încumetă să ia decizii absurde.
Regia: Jon Favreau Cu: Will Ferrel, James Caan, Bob Newhart, Edward Asner

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus