octombrie 2018
Festivalul Internaţional de muzică de cameră SoNoRo, 2018
Festivalul SoNoRo lansează în 2018 un nou tip de abonament, ce cuprinde toate concertele din Bucureşti. Preţul abonamentului este de 420 de lei (redus la 210 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari) şi include toate concertele ce vor avea loc în perioada 3 - 11 noiembrie 2018, precum şi proiecţia filmului Rostropovich - L'archet indomptable, din 12 noiembrie 2018.

De asemenea, o altă premieră pentru 2018 este că şi publicul din Cluj beneficiază de un abonament pentru toate concertele Festivalului SoNoRo din Cluj-Napoca. Preţul abonamentului este 120 de lei, redus la 60 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

"După epuizarea primului tip de abonamente, ce a oferit accesul la concertul de deschidere de la Palatul Cotroceni, ne-am gândit la o modalitate prin care am putea oferi publicului din România accesul la cât mai multe concerte ale acestei ediţii, la care vor participa muzicieni importanţi din toată lumea. Pentru mine, în calitate de organizator, Festivalul SoNoRo reprezintă bucuria de a concerta cu muzicieni fantastici pe care i-am întâlnit pe scene importante ale lumii şi este o încântare că pot să îi prezint publicului din ţara mea! Prin urmare, am dorit să facilităm accesul la cât mai multe întâlniri cu aceşti muzicieni valoroşi şi, pe lângă concertele cu acces liber, pe care le includem în fiecare an în program, sau jam sessions surpriză, anul acesta am venit şi cu această variantă accesibilă de abonament. Sperăm să vedem un public cât mai numeros la toate concertele!" declară Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo.

Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate de pe site-ul Eventim.ro, din librăriile Humanitas şi Cărtureşti, din magazinele Germanos, Orange, Vodafone şi Domo.

Festivalul SoNoRo se va desfăşura în perioada 2-20 noiembrie 2018, în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Sibiu. Recunoscut pentru concertele sale spectaculoase, în spaţii deosebite, dar şi pentru faptul că a colaborat constant cu unii dintre cei mai apreciaţi artişti ai lumii, Festivalul SoNoRo propune pentru 2018 o reîntâlnire cu pianiştii Louis Lortie şi Marianna Shirinyan, una dintre cele mai creative şi apreciate artiste din domeniul muzicii de cameră.


Louis Lortie a concertat timp de mai mult de trei decenii în întreaga lume, fiind considerat unul dintre cei mai versatili pianişti din prezent. Concertează la Wigmore Hall din Londra, Filarmonica din Paris, Carnegie Hall sau Sala Simfonică din Chicago.


În premieră pe scena Festivalului SoNoRo, va concerta chitaristul Alberto Mesirca, absolvent "Summa cum laude" al Conservatorul din Castelfranco Veneto şi câştigător al "Golden Guitar" în 2007 şi 2009. În 2013, albumul său, "British Guitar Music", înregistrat cu Paladino Music OG, a fost câştigătorul Chitarei de Aur pentru "Cel mai bun album al anului".


Printre celelalte numele sonore, ce vor urca anul acesta pe scenele Festivalului SoNoRo, îi amintim pe violoniştii Marc Bouchkov, Alina Pogostkina, Pavel Vernikov sau Jonian Ilias Kadesha şi pe violonceliştii Valentin Răduțiu şi Kyril Zlotnikov.

Pavel Vernikov
, născut în Odessa, s-a remarcat pe scene din întreaga lume şi a fost invitat ca membru al juriului la Concursul George Enescu. Predă la prestigiosul Conservator Superior Naţional de Muzică din Lyon, la Universitatea din Viena şi la Şcoala Înaltă de Muzică din Lausanne.

Alina Pogostkina a câştigat, în 2005, Concursul Sibelius din Helsinki şi a cântat, printre altele, alături de orchestrele hr-Sinfonieorchester Frankfurt, Oslo Philharmonic, Royal Stockholm Philharmonic, Helsinki Baroque Orchestra, BBC Scottish, NHK şi Yomiuri Nippon Symphony.

Marc Bouchkov s-a născut în anul 1991 şi a început studiul viorii la vârsta de cinci ani, alături de bunicul lui, Mattis Vaitsner. A avut o evoluţie rapidă, iar recent a apărut şi primul său album, cu lucrări de Ysaye, Chausson şi compoziţii proprii, foarte bine primit de critica de specialitate.

Jonian Ilias Kadesha, născut în Atena, în 1992, este deja unul dintre cei mai talentaţi şi versatili muzicieni ai generaţiei sale, atât ca solist, cât şi ca muzician de cameră. A câştigat premii la numeroase competiţii internaţionale, susţinând recitaluri pe scena Operei Megaron din Atena, Operei Wigmore din Londra, Sălii Molière din Lyon şi Teatrului Verdi din Florenţa.


Kyril Zlotnikov a beneficiat de o bursă a Fundaţiei Culturale America-Israel, câştigând numeroase premii în cadrul unor competiţii importante. Este membru fondator al Jerusalem String Quartet, unul dintre cele mai dinamice cvartete din lume.

Valentin Răduțiu a fost premiat la numeroase concursuri internaţionale, precum "Friedrich Dotzauer" la Dresda şi "Karl Davidov" la Riga, dar a fost distins şi cu "Premiul Muzicii al Economiei Germane", în 2011, unul dintre cele mai importante premii pentru tinerii muzicieni din Germania. De asemenea, este laureat al Concursului Internaţional George Enescu.
Mai multe detalii pe www.sonoro.ro.


Înfiinţat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Austria, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (13 ani), SoNoRo-Inteferenţe, programul de burse şi workshop-uri pentru tineri muzicieni (12 ani), SoNoRo On Tour (11 ani), SoNoRo Arezzo (8 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (6 ani).
SoNoRo este membru al European Festivals Association.

Festival prezentat de: Raiffeisen Bank
Partener de mobilitate: BMW Group Romania
Sponsori principali: E.ON România, RomCapital Invest
Parteneri principali: Institutul Cultural Român, European Festivals Asociation
Sponsori: UPC, Leroy şi Asociaţii, JTW, Ciga Energy, Deloitte Romania, ICCO, Novotel Hotels, Clinica Alcor, FAN Courier, Tetra Pak, Therme Bucureşti, UNIQA Asigurari - Asigurator oficial al Festivalului.
Parteneri: Administraţia Prezidenţială, Institutul Francez, Palatul Cercului Militar Naţional, Caru' cu bere, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Academia de Studii Economice, Sala Radio, Galeria Halucinarium, Matei Branea, Avincis, Illy, Hambar, Privileg, Simbio, Jicky, Beautyfood, Grano, Le Vivier, Media Image, Ordinul Arhitecţilor din România, SoNoRo Records, CultArt, SoNoRo Events.
Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Evenimentul Zilei, Capital, Harper's Bazaar, Marie Claire, The National Geographic, Şapte Seri, Forbes România, Forbes Life, Igloo Media, Arhitectura, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Literomania, Hotnews, Festivalier.ro, Life.ro, Metropotam.ro, LiterNet.ro, promenada-culturala.ro, Posterscope, BlitzTV, Promobicicleta.


Descarcă broşura SoNoRo 2018 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus