noiembrie 2018
Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls, 2018
Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls, aflat la ediţia a XIV-a, se adresează tuturor vârstelor şi aduce în atenţia publicului român diferite stiluri ale teatrului contemporan de animaţie şi ale teatrului vizual din lume.

Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul de Animaţie Ţăndărică, în parteneriat cu UNIMA România şi ASSITEJ România, în perioada 19-28 noiembrie 2018.

ImPuls, cel mai important festival de teatru de animaţie din România, aduce publicului spectator peste 70 de evenimente din China, Chile, Rusia, Spania, Marea Britanie, Italia, Letonia, Japonia, Africa de Sud, SUA, Danemarca, Suedia şi România, extrem de diferite stilistic, în care se combină ingenios, tehnici contemporane şi inovatoare în materie de teatru vizual şi de animaţie.

În cadrul ediţiei 2018 va avea loc conferinţa internaţională intitulată "Importanţa majoră a animaţiei: valori esenţiale în şi dincolo de teatrul contemporan pentru copii", eveniment co-organizat în premieră de trei dintre cele mai prestigioase asociaţii profesionale ale lumii teatrale: Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru (AICT), Asociaţia Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineri (ASSITEJ) şi Uniunea Internaţională a Marionetelor (UNIMA).

În zilele de 23 şi 24 noiembrie 2018, specialişti din ţară şi din străinătate vor dezbate din perspectivă critică teme de actualitate ale teatrului de animaţie, într-o serie de prezentări şi dezbateri moderate de Octavian Saiu, profesor, cercetător şi critic de teatru.

Un program bogat, cu multe evenimente inedite, spectacole pentru copii şi pentru adulţi, conferinţe, lansări de carte, întâlniri între creatorii şi consumatorii de teatru şi, după cum spune Domnul Călin Mocanu, directorul Teatrului Ţăndărică: "În mod cert un festival este o oportunitate a comunicării, o platformă de colaborare şi dialog. Asta am şi convenit cu colegii mei la întâlnirile pe care le-am avut. Comunicarea între noi, teatrele şi instituţiile din artele animaţiei şi vizuale, parteneriate care să aducă împreună energii artistice, culturale şi schimburi de experienţă la modul concret: regizori şi scenografi care să lucreze împreună, două sau mai multe teatre care colaborează pentru un singur proiect. Arta contemporană are nevoie de comunicare şi expunere internaţională, dialog, schimburi de experienţă, posibilitatea de a fi selectaţi în festivaluri."
 ImPuls este un festival concurs profesional, dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, unde sunt consolidate şi promovate tendinţele contemporane ale teatrului vizual şi de animaţie din ţară şi din străinătate. În cadrul festivalului participă personalităţi marcante, de talie mondială, care conferenţiază despre ultimele tehnici şi cercetări în animaţie şi îşi prezintă spre exemplificare propriile proiecte. Alături de sfera internaţională, participarea naţională este de asemenea una consistentă, fiind selectate cele mai bune producţii din stagiunea curentă ale teatrelor de profil din România. Festivalul este o platformă ce generează schimburi culturale, comunicare între artişti şi instituţii de specialitate, parteneriate şi oportunitatea unor coproducţii naţionale, internaţionale şi intercontinentale.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm consultaţi www.teatrultandarica.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus