Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de filme făcute de adolescenţi SUPER, 2019

Super, 2018, aşteaptă filme făcute de adolescenţi pentru ediţia a 7-a!


decembrie 2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
">Am luat cămaşa cu mult înainte să ne fi apucat de film - strângeam diverse obiecte de recuzită şi am dat peste ea întâmplător. Ne-a plăcut atât de mult încât am făcut-o element central în toate cele 4 variante ale filmului, şi am folosit-o ca legătură între lumea reală şi virtuală." - Ingrid Enache, regizoare la Super 2017 şi 2018 şi fostă ambasadoare Super

"Obiectul cu care asociez experienţa producţiei filmului Three on a Match este un creion, cu care am animat aproape întregul desen. În fiecare zi vedeam cum se micşora considerabil, cu fiecare urmă de grafit pe care o lăsam, până a ajuns la mărimea actuală. Este probabil obiectul pe care l-am folosit cel mai consistent, de la început până la sfârşitul producţiei, care a durat 6 luni." - Vlad Acatincăi, regizor adolescent la Super 2017 şi 2018

Fie că e vorba de un creion, o cămaşă, o banană sau o jachetă pe care scrie "Italia", fiecare regizor adolescent de la Super are o grămadă de amintiri cu experienţa producţiei de film. Ţie ce o să-ţi amintească de filmul pe care ni-l trimiţi?

Dacă eşti la liceu şi vrei să îţi vezi filmul proiectat pe marele ecran, ai timp până pe 1 martie 2019 să ne arăţi scurtmetrajul tău! Iar pe cei care încă n-au făcut un film, îi încurajăm să se apuce cât de repede şi să termine la timp pentru a-l înscrie la festival.

Pentru regulamentul complet şi înscrieri, intră pe site:
http://www.superfestival.ro/newsupersite/2018/11/27/inscrie-ti-filmul-la-super-2019/

Şi dacă vrei să afli mai multe poveşti din spatele filmelor Super 2018, stai cu ochii pe Instagramul Super: @superfilmfestival şi pe Facebook-ul nostru: facebook.com/superadolescentii.

Super este cel mai mare festival din România unde se proiectează filme făcute de adolescenţi. Festivalul e organizat de tineri, cu puţini adulţi implicaţi - s-a născut în 2013, din dorinţa unor regizori adolescenţi de a avea un loc unde să îşi arate filmele, unde să se exprime. În iunie 2018 a avut loc ediţia a 6-a, la Cinemateca Eforie - cu peste 50 de scurtmetraje naţionale şi internaţionale proiectate în 16 oraşe din ţară, ateliere de film, fotografie, poezie şi creative writing, 2 proiecţii Super Warm-Up, o expoziţie de artă şi petreceri.

Ilustraţie afiş: Elena Smîntînă.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării. Toate articolele despre Festivalul de filme făcute de adolescenţi SUPER, 2019


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Programul Super, festivalul de filme făcute de adolescenţi, ce ajunge în 2019 la ediţia a 7-a!, Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer