martie 2019
Laboratorul de Teatru Tânăr Relief, 2019
Au început înscrierile pentru cea de-a patra ediţie a Laboratorului de teatru tânăr RELIEF, care va avea loc în perioada 15 - 19 mai 2019, la Teatrul Excelsior din Bucureşti.

Se poate înscrie orice trupă de teatru din ţară, formată exclusiv din liceeni, şi care are în componenţă minimum doi membri şi un coordonator major. Trupele se pot înscrie cu unul sau mai multe spectacole, condiţia fiind ca fiecare dintre acestea să aibă minimum două personaje şi o durată între 30 şi 50 de minute.

Coordonatorul trupei trebuie să completeze formularul de înscriere, disponibil pe pagina relief.teatrul-excelsior.ro, care solicită şi o înregistrare video de 10 - 15 minute cu cele mai relevante momente din spectacolul înscris. Termenul limită pentru aplicaţii este 31 martie 2019. Toate informaţiile referitoare la condiţiile de participare se regăsesc în Regulamentul Relief.

În urma înscrierilor, vor fi selectate cele mai bune cinci trupe de teatru din ţară - cea de-a şasea fiind aleasă în urma participării la ediţia de anul trecut a Festivalului Ideo Ideis. Formatul laboratorului cuprinde două secţiuni: Secvenţe şi Spectacole de Teatru Tânăr.

În cadrul secţiunii necompetitive Secvenţe, adolescenţii vor lucra, timp de patru zile, pe texte din dramaturgia lui Eugène Ionesco, sub îndrumarea unora dintre cei mai prolifici tineri regizori, urmând ca, la final, să prezinte publicului rezultatul laboratorului lor, în cadrul unui eveniment special, pe scena Teatrului Excelsior.

În cadrul secţiunii competitive Spectacole de Teatru Tânăr, participanţii sunt invitaţi să prezinte în faţa unui juriu de specialitate spectacolele de teatru pregătite în prealabil. Fiecare trupă va beneficia de o sesiune de feedback cu membrii juriului pornind de la reprezentaţia vizionată de aceştia.


RELIEF este un eveniment organizat de Teatrul Excelsior, în parteneriat cu Asociaţia T.E.T.A. (organizator al Festivalului Ideo Ideis).

Pentru mai multe informaţii:
http://relief.teatrul-excelsior.ro
http://www.facebook.com/laboratorelief

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus