Organizaţiile independente de teatru, dans şi performance din toată ţara sunt invitate să se înscrie la Bucharest Fringe - unul din cele mai longevive festivaluri de teatru independent din România.
Ajuns la ediţia cu numărul IX, festivalul se va desfăşura în perioada 11 - 20 octombrie 2019 în mai multe spaţii din Bucureşti, prezentând publicului o selecţie din cele mai bune producţii ale teatrului independent din România din ultimul an.
Perioada de înscrieri în cadrul Festivalului Bucharest Fringe este 6 iunie - 31 iulie 2019. Juriul de specialitate va selecta spectacolele pentru cele patru secţiuni ale Festivalului: Story, Unconventional, Serile Teatrului Studenţesc şi One Drama.
Condiţii de înscriere:
Se pot înscrie în Festival spectacole independente de teatru şi dans, performance-uri sau spectacole experimentale care au avut premiera în perioada 22 iulie 2018 - 31 iulie 2019. Pentru Bucharest Fringe spectacole independente sunt producţiile care nu sunt realizate direct de către teatre finanţate de la bugetele de stat. În schimb, sunt acceptate colaborări între instituţiile independente şi cele de stat.
Bucharest Fringe încurajează inovaţia, originalitatea, curajul artistic şi debutul artistic - valori care se regăsesc în criteriile principale de selecţie ale Festivalului.
Organizaţiile şi trupele de teatru independent din România pot lua parte la acest Festival completând fişa de înscriere ce poate fi descărcată de aici.
Pentru înscriere este obligatorie trimiterea unei înregistrări video complete a spectacolului. După completare, fişa va fi trimisă pe adresa [email protected], până cel târziu pe data de 31 iulie 2019, ora 23:55.
Spectacolele selecţionate vor intra în competiţia Bucharest Fringe care se va desfăşura în Bucureşti în perioada 11 - 20 octombrie 2019. În cadrul Festivalului vor fi acordate mai multe premii de către un Juriu format din reputaţi specialişti în domeniul artelor spectacolului.
La ediţia a opta, în toamna anului 2018, Festivalul s-a bucurat de o largă apreciere, evenimentele sale fiind vizionate de peste 1.500 spectatori, majoritatea lor fiind formată din public tânăr. Au fost prezentate peste 25 de spectacole, în 10 spaţii independente.
Pentru informaţii suplimentare vizitaţi www.bfringe.ro.
Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent este un proiect organizat de Asociaţia TEATRUL.RO cu prijinul A.F.C.N. şi UNITER.
Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.
Asociaţia "TEATRUL.RO"
Asociaţia "TEATRUL.RO" a fost fondată în anul 2006 de către un grup de regizori şi de actori; scopul său iniţial a fost realizarea de spectacole de teatru independente, implicând mai ales artişti tineri, în curs de afirmare, în spaţii spectaculare neconvenţionale.
Misiunea Asociaţiei TEATRUL.RO este de a realiza proiecte excepţionale în domeniul artelor spectacolului, în spaţii şi contexte neconvenţionale; de a promova generaţia tânără de artişti români şi de a-i pune în dialog cu publicul tânăr; de a educa prin teatru generaţii noi de spectatori; de a pune în discuţie prin intermediul dramaturgiei contemporane problemele arzătoare ale artiştilor şi ale publicului.
Printre Proiectele Asociaţiei se numără: Teatrul Apropo, AutoRgara Tinerilor şi numeroase producţii independente de teatru. Asociatia "TEATRUL.RO" organizează, cu sprijinul A.F.C.N. şi UNITER, "Bucharest Fringe" - Maratonul Teatrului Independent, cel mai mare festival dedicat producţiilor independente din România.