septembrie 2019
Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls, 2019
Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls Ediţia a XV-a este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul de Animaţie Ţăndărică, în parteneriat cu UNIMA România şi ASSITEJ România, în perioada 12-19 septembrie 2019.
Festivalul se adresează tuturor vârstelor şi aduce în atenţia publicului român diferite stiluri ale teatrului contemporan de animaţie şi ale teatrului vizual din lume

ImPuls, cel mai important festival de teatru contemporan de animaţie din România, vă oferă oportunitatea de a participa la evenimente din ţară şi din străinătate, extrem de diferite din punct de vedere stilistic, în care se combină ingenios ultimele tehnici în materie de teatru vizual şi de animaţie.

Timp de 8 zile, Teatrul Ţăndărică vine în atenţia publicului cu evenimente pentru copii şi pentru adulţi şi, după cum spune Domnul Călin Mocanu, directorul/managerul Teatrului Ţăndărică: "În mod cert un festival este o oportunitate a comunicării. Asta am şi convenit cu colegii mei la întâlnirile pe care le-am avut. Comunicarea între noi, parteneriate care să ridice unele teatre, sau dacă nu le ridică, să le ajute să facă un schimb de experienţă la modul concret. Adică să aducă regizori şi scenografi şi să lucreze împreună două teatre la un singur proiect. Avem nevoie de comunicarea internaţională, network-ul, posibilitatea de a fi selectaţi în festivaluri."

În cadrul Festivalului Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie, avem bucuria de a anunţa workshop-ul de mânuire dedicat copiilor doritori să înveţe arta mânuirii marionetei cu ajutorul tehnologiei kinect. "Micul prinţ - o întâmplare" este un proiect unic în România, câştigător al concursului SALT, organizat de Teatrul de Animaţie Ţăndărică. Totodată, anunţăm şi ziua de #FreeStylePuppetry, unde într-o atmosferă de sufragerie, actorii se întâlnesc pentru a prezenta mici numere de animaţie, tema fiind una la alegere, juriul fiind format din participanţi, intrarea la o astfel de manifestare fiind liberă.

ImPuls este un festival concurs profesional, dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, unde sunt consolidate şi promovate tendinţele contemporane ale teatrului vizual şi de animaţie din ţară şi din străinătate. Alături de sfera internaţională, participarea naţională este de asemenea una consistentă, fiind selectate cele mai bune producţii din stagiunea curentă ale teatrelor de profil din România. Acest mare eveniment de animaţie favorizează schimburi culturale, comunicare între artişti şi instituţii de specialitate, generează parteneriate şi chiar coproducţii naţionale, internaţionale şi intercontinentale.

www.teatrultandarica.ro
www.facebook.com/teatrultandarica

Descarcă programul ImPuls 2019 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus