Realitatea Românească / aprilie 2003
* (pentru că până şi pretextul filmului este nefericit, pentru că, în pofida tuturor eforturilor, Jennifer Lopez nu convinge ca actriţă mai mult decât Madonna, iar de cântat cântă mai prost decât ea)

Dacă între ofertele săptămânii acesteia nu există suficiente argumente pentru o vizită la cinematograf, tot ar trebui să faceţi un efort pentru a merge la film, pentru că, dacă distribuitorilor le merge rău, ei vor aduce tot mai puţine filme bune, şi, pe termen lung, tot nouă ne va părea rău.

Pledoarie pentru filmul bine făcut, acolo unde este cazul

A fost o dată ca niciodată o tânără de origine latino-americană care, treptat şi-a găsit un loc de invidiat în lumea actorilor. Era alegerea preferată a regizorilor care doreau să injecteze o doză de temperament filmelor lor şi, după scenele provocatoare din Out of Sight, unde îl avea partener pe George Clooney, părea că lumea filmului i se aşterne la picioare. Dar undeva, pe drum, această Cenuşăreasă a început să semene mai tare cu surorile ei mai mari. În plus, cariera ei muzicală, de un succes răsunător, a contribuit la pervertirea atât a imaginii cât şi a personalităţii lui Jennifer Lopez. Ultimul ei film, Maid in Manhattan, corespunde, din nefericire, perfect imaginii actriţei din această perioadă.

O poveste pentru adormit copii

Mi-am mărturisit în repetate rânduri simpatia pentru comediile romantice şi asta ar trebui să dea o greutate părerii profund personale pe care o am despre Maid in Manhattan, despre care cred că este una dintre nereuşitele genului. Jennifer Lopez şi Ralph Fiennes nu reuşesc să convingă nici măcar o secundă că ar putea simţi vreun fel de atracţie unul pentru celălalt. Întreaga poveste porneşte de la o neînţelegere. Un senator bogat vede în hotelul din New York unde locuieşte o femeie frumoasă, într-o rochie luxoasă şi se îndrăgosteşte de ea. Femeia era, de fapt, o cameristă din hotel, care probase în mod abuziv rochia uneia dintre clientele hotelului. De la această mostră perfectă a proverbului "haina face pe om" urmează o serie de alte neînţelegeri care îi împiedică pe cei doi să ajungă de-adevăratelea împreună, deşi scenariul ne cere să credem că ei se iubesc dincolo de poziţia socială sau preferinţele politice ale fiecăruia. Dar nu lăsaţi aceste păreri personale să vă împiedice să mergeţi la acest film, mai ales dacă vreunul dintre protagonişti sunt actorii voştri favoriţi. S-ar putea să descoperiţi filmului farmece care mie mi-au rămas ascunse.

Fişa tehnică:

Maid in Manhattan, SUA, 2002
Regia: Wayne Wang
Cu : Jennifer Lopez, Ralph Fiennes
Regia: Wayne Wang Cu: Jennifer Lopez, Ralph Fiennes, Tyler Posey

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus