iulie 2020
Poveştile măgăruşului
Începând din prima duminică a lunii iulie 2020, copiii, dar şi adulţii care ştiu să aprecieze o poveste bine scrisă, cu subtilităţi stilistice şi întorsături de situaţie ingenioase, vor avea prilejul să asculte poveştile hazlii şi cuceritoare din seria Poveştile măgăruşului, pe care Teatrul "Andrei Mureşanu" le-a pregătit împreună cu LiterNet.ro.

Astfel, duminică de duminică, de la ora 19:30, în cadrul noii rubrici LiterNet, Poveştile de duminică seara (de găsit la atelier.liternet.ro/arhivarubricii/195/Povestile-de-duminica-seara.html), vor putea fi vizionate şi ascultate timp de şase săptămâni la rând, în formate video disponibile online, aventurile unor personaje poznaşe. Poveştile vor fi spuse de actorii TAM şi ilustrate vizual cu desene realizate de cunoscuta scenografă de teatru Iuliana Vîlsan (câştigătoare a premiului UNITER şi deţinătoare a încă două nominalizări), cea de la desenele căreia a plecat întreaga serie de povestiri.

Povestea Măgăruşului, semnată de Nicole Sima şi citită de Fatma Mohamed, este cea cu care se deschide sezonul estival al duminicilor cu poveşti pe 5 iulie 2020. În următoarea seară de duminică, 12 iulie 2020, Sebastian Marina va citi Prea frumoasa poveste a d-lui Măgar, scrisă de Alina Andrei. Ziua de 19 iulie 2020, prin vocea actriţei Alexandrina Ioana Costea, îi va purta pe cei mici în Lumea lui Ciupicilă-Mofturici, imaginată de Valentina Carmen Dincă. La distanţă de o săptămână, pe 26 iulie 2020, Elena Popa va relata Aventurile măgarului Alfred, scrise de Eduard Ţone, în timp ce Camelia Paraschiv Katai le va umple copiilor seara de 2 august 2020 cu Aventurile lui Noruleţ, măgăruşul călător, de Valentina Mihart. Cea de-a şasea poveste de duminică, scrisă de Cătălina Miciu, îl va aduce în atenţia celor mici pe Uşu, măgăruşul buclucaş, ale cărui pozne vor fi povestite de actriţa Anca Pitaru pe 9 august 2020.

Toate videourile vor fi găsite, săptămână de săptămână, aici.

Proiectul a fost realizat în Studiourile POPAS Production, studiourile de producţie ce ne susţin mereu voluntar şi gratuit. Sunet şi imagine - Marius Popa şi Somogyi Ede-Laszlo, montaj - Nagy Lazar Kincso.

Cei interesaţi, pot accesa online catalogul LiterNet.ro, de unde pot descărca gratuit nu doar poveştile din cadrul proiectului de colaborare cu Teatrul "Andrei Mureşanu", ci şi alte poveşti pentru copii dar şi fel şi fel de cărţi pentru cititorii cu experienţă (https://editura.liternet.ro/catalog).

Poveştile din seria Măgăruşului (în format pdf) sunt deja disponibile gratuit pe site-ul LiterNet.ro, astfel:
1. Alina Andrei, Iuliana Vîlsan - Prea frumoasa poveste a d-lui Măgar
2. Valentina Carmen Dincă, Iuliana Vîlsan - Lumea lui Ciupicilă - Mofturici
3. Cătălina Miciu, Iuliana Vîlsan - Uşu, măgăruşul buclucaş
4. Valentina Mihart, Iuliana Vîlsan - Aventurile lui Noruleţ, măgăruşul călător
5. Nicole Sima, Iuliana Vîlsan - Povestea Măgăruşului
6. Eduard Ţone, Iuliana Vîlsan - Aventurile măgarului Alfred

Invitându-vă pe toţi să vă dăruiţi lecturii şi lumii pline de fantezie şi culoare a poveştilor vă dorim să găsiţi timpul necesar pentru a vă bucura de soare, de căldură şi de cât mai multe aventuri, reale sau imaginare.

Povestea de duminică seara este pentru toată familia! La fel cum sunt TAM şi LiterNet.ro.

Cu prietenie,
Echipa TAM - LiterNet!
De: Nicole Sima, Alina Andrei, Valentina Carmen Dincă, Eduard Ţone, Valentina Mihart, Cătălina Miciu Cu: Fatma Mohamed, Sebastian Marina, Alexandrina Ioana Costea, Elena Popa, Camelia Paraschiv Katai, Anca Pitaru

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus