iulie 2020
Joi, 23 iulie 2020, începând cu ora 19.30, Institutul Cervantes din Bucureşti, în parteneriat cu Cuveeo, organizează un atelier exclusivist de prezentare şi degustare de vinuri spaniole. Evenimentul, care va avea loc în El Patio, terasa Institutului Cervantes din Bucureşti (Bulevardul Regina Elisabeta 38), va continua în toamnă, pe 24 septembrie 2020, de la ora 19.30.
Atelierul va fi susţinut de Eduardo Garcia del Amo, cel mai cunoscut reprezentant al cramelor spaniole în România, managing partner Cuveeo, somelier, trainer internaţional pentru D.O. Ca. Rioja.


Prezentarea, plănuită să dureze trei ore, în limbile română şi spaniolă, va include informaţii despre istoria şi caracteristicile geografice, clima şi diferitele tipuri de sol, subzone ale regiunilor viticole (Alta, Alavesa şi Oriental), varietăţi de struguri catalogaţi şi studiu al principalelor varietăţi, controale de calitate, clasificarea vinurilor în funcţie de maturare.
Vinurile care vor fi prezentate şi degustate provin din unele dintre cele mai cunoscute zone viticole pe plan internaţional: Rioja şi Ribera del Rio Duero.

Înscrierea şi plata pentru participarea la atelier, la care numărul maxim de participanţi este de 20 de persoane, au loc în perioada 11-20 iulie 2020 şi se vor formaliza prin accesarea următorului link: https://clicbucarest.cervantes.es/ro/activities. Preţul unui atelier este de 300 de lei, iar pentru participarea la ambele, doritorii achită 550 de lei.

Spania, ce deţine peste un milion de hectare de podgorii, este ţara cu cele mai mari plantaţii viticole din lume, depăşind 15% din totalul mondial. De asemenea, este a treia ţară la nivel de producţie, după Italia (48.8 mil. hl) şi Franţa (41.9 mil. hl), cu aproximativ 40 de milioane de hectolitri pe an.

Cu aceste două prime sesiuni de degustare de vinuri, Institutul Cervantes din Bucureşti inaugurează o serie de ateliere axate pe cultura vinicolă spaniolă.

Informaţii despre cele două ateliere:

Atelier 1: D.O. Ca. RIOJA. A doua cea mai apreciată zonă vini-viticolă din lume.
Cuprinsul atelierului: prezentarea va conţine informaţii despre istoria şi caracteristicile geografice, clima şi diferitele tipuri de sol, subzone ale regiunii viticole (Alta, Alavesa şi Oriental), varietăţi de struguri catalogaţi şi studiu al principalelor varietăţi, clasificarea vinurilor în funcţie de maturare, denumirea de origine: Crianza, Reserva şi Gran Reserva, noua clasificare a vinurilor în funcţie de zona geografică, controlul de calitate în Rioja, viziune generală, Consiliul de Reglementare.
Degustare de vinuri: Se vor degusta un minimum de 7 tipuri de vin incluzând: Cava D.O. ca Rioja, albe şi roşii atât vinuri tinere, cât şi Crianza, Reserva, precum şi Gran Reserva roşu.

Atelier 2: Principalele denumiri de origine (D.O.) din Ribera del Duero.
Un parcurs ce porneşte de la izvoarele râului Duero până la intrarea sa pe teritoriul portughez. Studiu comparativ al celor patru denumiri de origine principale din Ribera del Rio Duero: D.O. Ribera del Duero, D.O. Rueda, D.O. Toro, D.O. Vinurile din Tierra de Zamora.
Cuprinsul atelierului: prezentarea va conţine informaţii despre istoria şi caracteristicile geografice, clima şi diferitele tipuri de sol, varietăţi de struguri catalogaţi şi studiu al principalelor varietăţi, controale de calitate, clasificarea vinurilor în funcţie de maturare.
Degustare de vinuri: Se vor degusta un minimum de 7 tipuri de vin incluzând: Alb tânăr D.O. Rueda, Reserva alb D.O. Rueda, Crianza roşu D.O. Ribera del Duero, Reserva roşu D.O. Ribera del Duero, Crianza roşu D.O. Toro, Reserva roşu D.O. Toro, Reserva roşu D.O. Vinuri din Tierra de Castilla.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus