septembrie 2020
Festivalul Itinerama Travel Film, 2020
Între 14 - 23 septembrie 2020 Itinerama Travel Film Festival deschide Teatrul de Vară Herăstrău şi Cinematograful Elvire Popesco pentru cinefilii pasionaţi de aventuri.

Într-o perioadă în care pandemia de coronavirus închide tot mai multe graniţe, organizatorii şi-au propus să îşi ducă publicul în vacanţă şi au pregătit filme de călătorie care să aline dorul de ducă celor care au călătorit prea puţin sau deloc în această vară.

Organizată în depline condiţii de siguranţă şi respectând măsurile de prevenţie a răspândirii coronavirusului, ediţia a VI-a a festivalului a pregătit 20 de titluri de lungmetraj în premieră naţională, multe dintre ele cu palmares festivalier impresionant.

Festivalul debutează luni, 14 septembrie 2020, la Teatrul de Vară din Herăstrău cu o comedie romantică ce ne poartă în idilica Franţă rurală - À l'abordage (2020), regizat de Guillaume Brac, câştigătoare a unui premiu FIPRESCI la Berlin International Film Festival 2020.

În următoarele 9 zile de proiecţii publicul va putea călători spre destinaţii exotice alături de actori îndrăgiţi. Spectatorii se vor putea aventura în jungla exotică a Guyanei Franceze alături de Catherine Deneuve, în cel mai nou film al său - Teribble Jungle (2020) sau îşi vor pune hainele groase pentru a explora Antarctica alături de actorul spaniol Javier Bardem în Sanctuary (2019) - un documentar despre pinguinii de pe continentul îngheţat.

Été 85 în regia lui Francois Ozon în premieră naţională la ITFF

"Călătoria va continua spre plajele Normandiei cu o altă premieră naţională, o proiecţie specială a dramei romantice Été 85 (2020) a celebrului regizor francez François Ozon, despre care acesta spunea că aduce pe ecran ce a fost cel mai frumos şi mai sexy în anii '80. Filmul, în registrul clasic al lui Ozon, oferă o adevărată doză de iubire şi optimism pe de-o parte, dar şi misterul şi obsesiile unui amour fou", spune Cristian Curus, directorul festivalului.

Organizatorii Itinerama Travel Film Festival au pregătit o colaborare cu distribuitori români în care vor fi organizate patru proiecţii speciale pentru două titluri străine şi două româneşti.

A doua seară de festival va aduce publicului o proiecţie specială - Babyteeth / Prima iubire (2019), câştigătorul Trofeului Transilvania şi a Premiului Publicului pentru Cel mai bun film din competiţie la TIFF 2020.

Distribuit de Bad Unicorn, filmul - care a primit până acum 11 premii de la instituţii de profil - a avut premiera internaţională în competiţia Festivalului de Film de la Veneţia şi i-a adus lui Toby Wallace Premiul Marcello Mastroianni pentru Cel mai bun actor tânăr.

Babyteeth / Prima iubire va fi lansat în cinematografele din România pe 25 septembrie 2020, aveţi şansa aşadar să îl vizionaţi cu 10 zile înainte dacă achiziţionaţi bilete la proiecţia din Itinerama Travel Film Festival.

Cea de-a doua proiecţie specială este a filmului Millitary Wives / Soţii de militari (2019), care o are pe Kristin Scott Thomas cap de afiş. Filmul spune povestea soţiilor unor militari care luptă în Afganistan şi care găsesc soluţia perfectă pentru a ieşi din abisul de anxietate şi de singurătate în care sunt cufundate. Filmul va transmite spectatorilor o doză de optimism, binevenită în perioada pe care o traversăm.

CineTalks Live cu Irina Margareta Nistor

Filmele fără introducere sunt ca cinele fără apetit. E nevoie de un ghid care să creeze un context, să dea o serie de insight-uri şi repere care transformă o simplă vizionare într-o adevărată experienţă. La cea de-a VI-a ediţie ITFF criticul de film Irina Margareta Nistor dă iarăşi voce filmelor, de data aceasta nu dublând dialogul, ci creionând detalii care în timpul peliculei vor prinde contur pentru a completa imaginile de pe ecran.

"Când mi-au propus colegii de la Itinerama Travel Film Festival să mă alătur proiectului, am spus "da" fără cea mai mică ezitare. Eu încă am un strop de speranţă că vom putea să călătorim din nou într-un viitor apropiat şi cred că filmele proiectate în acest festival ne vor inspira în alegerea destinaţiilor. Cred că este foarte important să existe un festival dedicat filmelor de călătorie deoarece este o nişă neexplorată suficient în circuitul festivalier, dar şi pentru că ne ţine trează dorinţa de varietate şi este el însuşi un proiect de tipul road-movie deştept şi inspirator." - Irina Margareta Nistor, realizator CineTalks Itinerama Travel Film Festival.

Bilete şi acces la Itinerama Travel Film Festival 2020

Detalii suplimentare puteţi găsi pe itinerama.ro şi pe pagina de facebook a festivalului.
Biletele pentru Itinerama Travel Film Festival sunt disponibile pe eventbook.ro şi în reţeaua de parteneri Eventbook.

Itinerama Travel Film Festival este un proiect cultural organizat de Asociaţia Maia.
Sponsori: Raiffeisen Bank
Parteneri media: Radio Guerilla, Digi World, Digi Life, Film Now, Music Channel, Life.ro, IQAds, Radio România Cultural, Zile şi Nopţi, SMARK, Modernism, PRWave, CineMAP, Munteanu
Parteneri: Eventbook, Bad Unicorn, Asociaţia Accept, Trapped.ro
Parteneri Instituţionali: Institutul Francez, Cinema Elvire Popesco, Grădina de Vară Herăstrău
***
Proiect co-finanţat de Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanţării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus