noiembrie 2020
Growing Up
Se împlineşte un an de când la Centrul de Teatru Educaţional Replika a avut loc premiera spectacolului Growing Up, o producţie Art Revolution, text şi regie Ozana Nicolau, cu Ilinca Manolache şi Mihaela Rădescu despre alegeri impuse versus ce ne dorim cu adevărat, într-o explorare a celei mai importante relaţii pe care o avem în această lume: cea cu noi înşine.
După 6 reprezentaţii pe scenă, spectacolul şi-a continuat traseul pe scena digitală şi în liceele din Bucureşti.

Growing Up va fi disponibil online, gratuit, începând de joi, 12 noiembrie 2020, de la ora 19:00, până vineri, 14 noiembrie 2020 la ora 23:59, pe baza unei rezervări la adresa [email protected]. Growing Up s-a jucat până în martie 2020 în sala de la Centrul de Teatru Educaţional Replika, care are 64 de locuri. Aşadar, vor primi cod de acces primele 64 de e-mail-uri.

FB event: www.facebook.com/events/661227951205341

Growing Up are ca sursă de pornire informaţiile publicate în anchetele Rise Project şi Inclusiv de către jurnalistul Victor Ilie, despre corupţia din sistemul medical românesc. Spectacolul explorează impactul pe care încălcarea legii prin dare şi luare de mită ca practică normalizată îl are asupra demnităţii umane.


În mai 2003, un corporatist dintr-o companie Big Pharma aterizează pe Otopeni cu o valiză care conţine 140.000 euro bani gheaţă. Sunt bani pe care colegii lui urmează să îi ofere medicilor ca şpagă pentru a prescrie anumite medicamente. Aşa începe investigaţia Inclusiv şi tot de aici porneşte şi povestea spectacolului - unul dintre colegii care ar trebui să ofere mită este Alexandra, o tânără care chestionează practicile imorale pe care şefii i le impun cu seninătate şi care, în încercarea de a găsi o soluţie la problema profesională şi socială în care este implicată, se descoperă pe sine.


Plecând de la situaţia Alexandrei, Art Revolution organizează ateliere şi dezbateri cu elevii şi profesorii din 4 licee din Bucureşti: Colegiul Tehnic De Industrie Alimentară "Dumitru Moţoc", Colegiul Tehnic "Carol I", Liceul Tehnologic "Sfântul Pantelimon", Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai". Desfăşurate online şi ghidate de Cezara Grama, coordonatoarea de proiecte pentru tineri din cadrul Expert Forum, atelierele au ca teme de dezbatere drepturile şi libertăţile pe care le avem, graniţa dintre ilegal şi imoral şi cum se pot sancţiona comportamentele din zona gri a imoralităţii.

Alături de ateliere din Bucureşti, Art Revolution organizează ateliere şi în Şcoala nr 2 din Jilava, Liceul Teoretic Traian Lălescu din Brăneşti, în colaborare cu Teach for Romania şi Tineri pentru Tineri. Atelierele au ca temă comportamentul responsabil în contextul educaţiei pentru sănătate.


Growing Up
Cu: Ilinca Manolache şi Mihaela Radescu
Text şi regie: Ozana Nicolau
Mişcare: Carmen Coţofană
Muzica: Diana Miron
Light Design: Radu Apostol
Animaţie: Laura Pop
Foto: Bogdan Dincă
Grafică: Ana Alexandra Blidaru
Durata: 1h
Recomandat +15 ani

Producţie Art Revolution în colaborare cu Centrul Replika, co-finanţată de AFCN
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

De: Ozana Nicolau Regia: Ozana Nicolau Cu: Ilinca Manolache, Mihaela Rădescu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus