noiembrie 2020
Festivalul Bucharest Best Comedy Film, 2020
A doua ediţie a Bucharest Best Comedy Film Festival se va desfăşura în decembrie 2020, în condiţii excepţionale, marcând o premieră în lumea festivalurilor de film. În contextul pandemiei şi al restricţionării accesului publicului în săli de cinema, Bucharest Best Comedy Film Festival a devenit primul festival de film care va putea fi urmărit pe o televiziune- ComedyEst.

Festivalul are loc în perioada 1-10 decembrie 2020 pe canalul TV ComedyEst şi poate fi vizionat şi pe platforma Digi online.

Bucharest Best Comedy Film propune o selecţie remarcabilă de filme internaţionale de comedie - un tur al lumii din 10 perspective cinematografice diferite.

Criticul de film Irina Margareta Nistor, preşedintele juriului, va fi gazda unor emisiuni TV ce preced filmele, împreună cu reprezentanţii diplomatici din ţările de origine ale filmelor.

10 filme se află în competiţie pentru trofeul Bucharest Best Comedy Film Festival, iar câştigătorul va fi desemnat de un juriu format din personalităţi de marcă: Irina Margareta Nistor, Maia Morgenstern, Manuela Hărăbor, Adrian Păduraru, George Mihăiţă, Valeriu Andriuţă şi Laurean Gherman.

În cadrul festivalului se desfăşoară şi un concurs - Videoclipuri haioase / Funny Videos dedicat elevilor pasionaţi de producţia video.

"Când ne aşteptam mai puţin, într-un an care ne-a înfricoşat şi ne-a schimbat pentru totdeauna, pe ultima sută, tot filmele ne aduc un zâmbet dintr-o lungă călătorie în universuri atât de diferite şi care ne sunt totuşi mai aproape ca niciodată, venite cu o speranţă de cea mai bună calitate şi atât de necesară! Best comedy, un cine-vaccin cu efect instantaneu!..." - Irina Margareta Nistor, preşedinta juriului Bucharest Best Comedy Film


"Eu cred foarte tare în continuitate. De aceea m-am gândit că Bucharest Best Comedy Film trebuie să existe şi în acest an. Eu nu aş spune că Bucharest Best Comedy Film este primul festival de film transmis pe o televiziune dar mi-aş dori ca el să nu fie şi ultimul. Mulţumesc mult ComedyEst pentru susţinere!" - Enea Dabija, director fondator al Festivalului Bucharest Best Comedy Film

Bucharest Best Comedy Film Festival este organizat de către Asociaţia Culturală "Grigore Vasiliu Birlic".

"Asociaţia Culturală Grigore Vasiliu Birlic a luat fiinţă la iniţiativa membrilor familiei şi a unor personalităţi marcante ale vieţii culturale româneşti. Prin acest festival ne continuăm misiunea de sprijinire şi promovare a teatrului şi filmului românesc, atât în ţară, cât şi în străinătate, iar comedia are un impact pozitiv în societate. Dorim de asemenea să oferim iubitorilor de comedie o mai bună cunoaştere a acestui fenomen, dar şi un omagiu persoanei, spiritului şi operei lui Birlic şi generaţiilor ulterioare de actori, care nu au avut ocazia să crească cu Birlic şi să cunoască darul pe care el şi generaţia sa de actori l-au oferit scenei româneşti.", a declarat Alexandru Şerban, preşedinte al Asociaţiei Culturale Grigore Vasiliu Birlic.

ComedyEst este un canal de televiziune cu acoperire naţională care poate fi urmărit şi pe platforma Digi online.

Parteneri: Institutul Italian de Cultură Bucureşti, Centrul Ceh Bucureşti, Ambasada Irlandei, Ambasada Olandei, Ambasada Suediei, Teatrul de Comedie
Sponsori: Skoda, Global Vision, Electrica Furnizare, Domeniile Greaca, Serban& Musneci Associates, Concelex, Bants Advisory
Parteneri media principali: AGERPRES, Magic FM


A doua ediţie a Bucharest Best Comedy Film este organizată de către Asociaţia Culturală "Grigore Vasiliu Birlic", care sprijină comedia românească în onoarea maestrului Birlic, marele artist de geniu al comediei române.

2 comentarii

  • Întrebare
    Barbu Brailoiu, 08.12.2020, 10:09

    Unde găsesc, vă rog, repertoriul filmelor înscrise și orele de difuzare?

    • RE: Întrebare
      [membru], 10.12.2020, 13:39

      Ca mereu, în partea dreaptă și in partea de jos a ecranului sunt linkuri către alte articole legate de același festival. Printre ele și cel cu programul festivalului. Vizionare plăcută!

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus