decembrie 2021
Festivalul Bucharest Best Comedy Film, 2021
A treia ediție a Bucharest Best Comedy Film începe vineri, 3 decembrie 2021 cu Gala de deschidere a festivalului care va putea fi urmărită pe postul TV comedyEst începând cu orele 20.00. De asemenea, gala poate fi vizionată în reluare sâmbătă, 4 decembrie 2021, pe postul CINEMARATON de la orele 20.00.

Invitații galei de deschidere sunt reprezentații diplomatici din țările de origine ale filmelor: Paul McGarry - ES Ambasador Irlanda, David Royaux - Delegat general, Delegația generală Valonia - Bruxelles, Ian Trites - consilier politic, Ambasada Canadei, Mirel Taloș - vicepreședinte ICR, dar și personalități ale vieții românești: Magda Catone, Valentin Teodosiu, Delia Budeanu, Adrian Păduraru, Medeea Marinescu, Alexandra Velniciuc, Puiu Șerban, Marian Crișan, Camelia Popa, Marian Râlea, Valentina Vessler, Emilian Iacob și Enea Dabija, director fondator Bucharest Best Comedy Film.

Gala va fi prezentată de renumitul critic de film Irina Margareta Nistor și va fi urmată de filmul de deschidere a festivalului: Sune - Mission: Midsummer / Sune - Misiunea Midsummer (Suedia, 2021).
Filmul este o comedie de familie - premieră absolută în România, regie: Erland Beskow, scenariu: Thobias Hoffmén, Sören Olsson, Christoffer Sandler, distribuție: Elis Gerdt (Sune), Lily Wahlsteen, Baxter Renman.
Sune - Mission: Midsummer este o aventură amuzantă pentru întreaga familie. Personajele pline de vitalitate și ingeniozitate creează o poveste duioasă, plină de emoție, umor și acțiune.
Filmul a avut premiera în cinematografele din Suedia la data de 11 iunie 2021 și se bazează pe seria de cărți Sune de Anders Jacobsson și Sören Olsson, în rolul personajului principal (Sune), fiind actorul Eli Gert. Filmul are toate datele să devină un succes, similar precedentelor Sune vs Sune și Sune - Best Man.

Mai jos, o scurtă prezentare a filmului.
Mama lui Sune, Karin, a moștenit o căsuță în satul Myshult, celebru pentru sărbătorirea solstițiului de vară (midsummer). Familia Andersson vrea să își petreacă vacanța acolo, împreună cu familia lui Sophie. Sune și Sophie doresc să sărbătorească împreună această cunoscută sărbătoare scandinavă. Dar chiar înainte de plecare, Sophie se desparte de Sune care decide să facă orice pentru a o recuceri. El plănuiește o sărbătoare romantică, la fel ca cea de acum douăzeci de ani a părinților lui.
Din păcate, Sune îl ascultă pe fratele mai mic, Hakan, pasionat de comediile romantice ale anilor '80. Sfaturile lui Hakan creează mai multe probleme. Între timp, Anna, sora cea mare, este îngrijorată că părinții, Karin și Rudolf, ar putea să divorțeze. Comportamentul ei pentru a-i opri generează efectul invers, iar Karin și Rudolf încep să se îndoiască de relația lor. Pe deasupra, se pare că sărbătorirea midsummer a devenit interzisă în Myshult....
Dar nimic nu-i poate opri pe Anderssoni! Rezultatul este un minunat haos de de midsummer, în care nimic nu iese așa cum era de așteptat... Dar poate că totul este mai bine așa!

 Programul festivalului este: 

Vă așteptăm să participați la gala noastră și să vizionați filmul de deschidere al celei de-a treia ediții a festivalului!

Bucharest Best Comedy Film Festival este organizat de către Asociația Culturală Artclub.
ComedyEst și Cinemaraton sunt canale de televiziune cu acoperire națională care pot fi urmarite și pe platforma Digi online.
Parteneri: Centrul Național al Cinematografiei, Primaria Municipiului București prin ARCUB, Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii, Ambasada Irlandei, Ambasada Canadei, Ambasada Suediei, Delegația generală Valonia - Bruxelles, Goethe Institut
Sponsori principali: Electrolux, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești
Sponsori: La Mama, Bants Advisory, Loteria Română
Parteneri media: AGERPRES, Magic FM, Times New Roman, LiterNet, All About Romanian Cinema (AaRC), Zile și Nopți

Facebook: https://www.facebook.com/BucharestBCF
Website: https://www.bucharestbestcomedyfilm.ro/0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus