aprilie 2022

În 2001 a apărut LiterNet. Un site complex care conține Agendă Culturală, Atelier de proză / foto / muzică și Editură electronică. Totul gratuit.

În 2012 a apărut Ficțiuni Reale, un grup Facebook fondat de Florin Piersic Jr., cu oameni interesați să scrie și să citească proză ultra-scurtă (500 de caractere pe temă dată). De aici 7 texte ajung zilnic pe LiterNet (la https://atelier.liternet.ro/arhivarubricii/202/Fictiuni-Reale.html sunt deja peste 3.000 de texte)

În 2018 a apărut Monolog Slam Romania, un concurs de monoloage (acum online), care oferă oportunitatea oricui să împărtășească o povestire (în maxim 3 minute) cu un public și un juriu. Bonus: premii în bani.

Le-am pus pe toate împreună și a ieșit un concurs Monolog Slam Romania, bazat pe povestiri ultra-scurte de pe LiterNet & Ficțiuni Reale, cu premii în bani. În plus cu vizibilitate pentru videourile bune, care vor fi promovate pe LiterNet (nu doar cele premiate, ci oricâte vor fi remarcabile) aici, alături de videorile realizate anterior de Ada Dumitru și Florin Piersic Jr.


Reguli de participare:
0. Alegeți un text de la https://atelier.liternet.ro/arhivarubricii/202/Fictiuni-Reale.html și lăsați-vă creativitatea să îl transforme într-un video
1. La începutul video-ului sau în descrierea acestuia de pe YouTube trebuie să apară numele tău precum și autorul și titlul monologului / monoloagelor, urmat de @ LiterNet / Ficțiuni Reale
2. Video-ul trebuie uploadat pe YouTube (public sau unlisted)
3. Monologul nu poate fi mai lung de 3 minute.
4. Fiecare participant are dreptul doar la un monolog înscris (în caz de exces de creativitate, selectați unul din videouri pentru concurs și trimiteți link către celelalte videouri la [email protected]. Acestea nu vor participa la concurs, dar poate vor apărea pe LiterNet).
5. Link-ul videoului YouTube trebuie trimis către pagina Monolog Slam România - https://www.facebook.com/monologslamromania

Data limită de înscriere este 26.04.2022, ora 23:59.

Nu există limită de vârstă. Poate participa oricine. Dacă doriți, în videoul de trei minute puteți lega mai multe povestiri dintre cele din pagina LiterNet indicată. Orice video trimis care nu respectă toate regulile menționate mai sus, nu va fi luat în considerare pentru competiție.

Notă: în cazuri excepționale, dacă nu aveți acces la un cont de YouTube dați un semn la [email protected] și găsim o soluție via WeTransfer și LiterNet (de preferință dați semn înainte de 24 aprilie 2022, ora 23:59, pentru a avea timp să dăm o mână de ajutor). Vom oferi un astfel de ajutor pentru un număr rezonabil de videouri (să spunem maxim 10) în ordinea sosirii mesajelor. Vom confirma primirea oricărui video.

Rezultatele vor fi afișate pe 30.04.2022, ora 20:30, pe pagina Monolog Slam România.

 Acest concurs a fost inspirat de videourile făcute de Ada Dumitru și Florin Piersic Jr. (cei doi nu vor participa la concurs, dar puteți vedea toate videourile realizate de ei aici):



Juriul pentru această ediție este format din:
Mike Săvuică - regizor, producător, fondator Monolog Slam
Natalie Ester - actriță
Mona Gavrilaș - regizor

Sponsor (Monolog Slam Romania): Lugera The People Republic.
Eveniment organizat de Unfortunate Thespians în parteneriat cu LiterNet și Ficțiuni Reale.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus