august 2022
Green Hours JAZZ Fest, 2022
E cheagul care-i trebuie laptelui dacă-l vrei brânză, e o fustă fluturând în vânt a libertate, a uitare, a eliberare, e timpul bun, răbdător, călduț, e o mamă așa cum ai nevoie la 14, 17, 22 sau 35, e un tată mișto, încrezător, încurajator, înfiorător de înțelegător. Totul e creier, e în creier, e prin el, e dincolo de el, nu mai e. Muzica e necesară, chiar așa de netrebnică, de destrăbălată și cuminte deopotrivă, de coordonată și deconcertantă. Muzica e catalizator. Jazzul e muzică.

Jazzul e, în cea de-a XIV-a ediție a Green Hours JAZZ Fest, curajos și cere de la noi să fim măcar la fel de deschiși să ne întâlnim cu frica. Cu neprietenii dinăuntru și din afară. Să îi legănăm în palme străine. Să-i lăsăm să le cânte curat și sincer din instrumente artiști precum Atma Anur (UK), Tania Giannouli (GR), Michele Rabbia (IT), Daniele Roccato (IT), Roberto Negro (IT), Émile Parisien (FR), Vincent Peirani (FR), Ana Dubyk (RO), Albert Tajti (RO), Teodora Enache (RO), Sorin Romanescu (RO), Anatol Ștefăneț (RO), Julian Sartorius (CH), trupa Trigon (MD) sau Ganna Ensemble (UA/DE/FR/AT/SE).

Se întâmplă și se ascultă în grădina Green-ului, în perioada 1-4 septembrie 2022, când deși ne despărțim, numai calendaristic, de vară, ne veți putea vedea pe noi toți încă transpirați alergând încolo și încoace, râzând, aproape plângând (că nu o facem cu public, în general), lipind mândri afișe colorate la stradă de parcă nimic mai important nu ar fi de făcut și amintindu-vă zilnic că existăm. Și ne place, și ne face bine, și zicem noi că și vouă.
And, again, what is this thing called jazz, after all?

Zău că n-o să știu vreodată ce să răspund. Și nici voi, cu siguranță.

Program Green Hours JAZZ Fest XIV
1-4 septembrie 2022 - grădina Green Hours

1 septembrie 2022

Teodora Enache Brody feat. Atma Anur (RO/UK)
Music For Voicu
Concert in Memoriam Voicu Rădescu (1955-2021)

Hemera
Giannouli / Rabbia / Roccato
(GR/IT)
Concert în premieră mondială

2 septembrie 2022

Orientation française:

Roberto Negro
Papier Ciseau

Émile Parisien - Vincent Peirani
Abrazo

3 septembrie 2022

Ana Dubyk - Albert Tajti (RO)

Rafał Sarnecki Quintet (PL)

Trigon (MD)

4 septembrie 2022

Julian Sartorius (CH)
solo

Ganna Ensemble (UA / DE / FR / AT / SE)

bilet/seară: 140 de lei / abonament (4 seri / 9 concerte): 400 de lei

artistic director: Rozana Mihalache
graphic designer: Victor Bartiș
PR: Florentina Drăgan

intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunțată a evenimentului.
Atenție: la ora anunțată, locurile rezervate și neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.
evenimentele artistice încep efectiv cu 15 - max. 30 minute după ora anunțată.
nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotriviți cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green...
vă rugăm ca pe timpul concertului să țineți TELEFOANELE ÎNCHISE și SĂ PĂSTRAȚI LINIȘTEA în semn de respect pentru artiști și public.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus