septembrie 2022
Concursuri
Duminică, 11 septembrie 2022, de la ora 20, vor avea loc la POINT Hub București (str. General Eremia Grigorescu nr. 10) patru spectacole-lectură după texte românești noi.

Textele au fost scrise în vara anului 2022 de dramaturgii Laura Ivăncioiu, Andreea Tănase, Alina Medoia și Alex Mircioi în cadrul unei rezidențe digitale online în care au fost mentorați de Maria Manolescu, Elise Wilk, Bogdan Georgescu și Gabriel Sandu. Textele urmează să apară ulterior pe LiterNet.ro.

Proiectul Playwrights Ground, inițiat de dramaturgii Gabriel Sandu și Elise Wilk, se adresează autorilor de teatru emergenți și își propune menținerea unei rețele de suport care să contribuie la crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea dramaturgiei noi.

Cele patru spectacole lectură sunt:

Mâine e tot un fel de azi de Laura Ivăncioiu
Regie: Gabriel Sandu
cu: Mihaela Teleoacă

Vine o zi în care te întrebi cine e femeia aia pe care o vezi reflectată în vitrinele magazinelor (tu ești, dar nu te prinzi din prima, ăsta e corpul unei femei cu 10 ani mai în vârstă, or, tu te simți cu 10 ani mai tânără), în care nu înțelegi de ce lumea a început să-ți vorbească cu "dumneavoastră", în care îți dai seama că ai început să uiți chestii. Așa că vrei să oprești timpul în loc. Mai mult, vrei să îl dai înapoi.

Family Business de Andreea Tănase
Regie: Elena Morar
Cu: Mihaela Teleoacă, Ioana Visalon, Emil Mandanac, Oana Jipa, Paula Trifu

Știai că există prieteni și rude de închiriat? O jurnalistă din vest descoperă o poveste fascinantă în Asia. Family Business este încercarea de a afla cine și de ce ar apela vreodată la acest tip de servicii.

Un conflict absolut banal în Brănești de Alex Mircioi
Regia: Irisz Kovacs
Cu: Vlad Udrescu, Emil Mandanac, Oana Jipa

Într-un fel de viitor, Tudor și Luca traversează o perioadă mai puțin fericită a căsniciei lor. Nu-i ajută deloc nici faptul că Emma, fiica lor, își dorește din ce în ce mai multă libertare. Într-o serie de drumuri cu mașina, diversele direcții de conflict se complică și consumă.

Pluta de Alina Medoia
Regia: Irisz Kovacs
Cu: Vlad Udrescu, Oana Jipa, Paula Trifu

Sonia coordonează un atelier de actorie cu o nouă participantă, Mara. Raporturile se schimbă atunci când preia conducerea colegul ei, Eric. Un text despre dinamicile de putere dintr-un atelier de actorie în care se caută "autenticitatea".

Intrarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile.

Proiect co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus