aprilie 2006
Figaro
Opera Comică pentru Copii vă invită în luna aprilie, la o nouă premieră, ce poartă titlul Figaro. Adaptare după opera buffa Precauţiuni inutile de Giovanni Paisiello, spectacolul este prezentat publicului în versiunea regizorului clujean Traian Savinescu şi scenografia plină de culoare şi imaginaţie a Vioricăi Petrovici.

Muzica de operă live, chiar dacă într-o versiune... «camerală», reuşeşte să ţină trează atenţia celor mici timp de o oră, cât durează această poveste cântată ce-i are ca personaje principale pe celebrul bărbier din Sevilla... Figaro interpretat de Mihai Lazăr, cuplul de îndrăgostiţi Rosina - Cristina Eremia şi Almaviva - Valentin Racoveanu, pe tutorele care stârneşte în permanenţă râsul Bartollo - interpretat cu har de Ion Dimieru şi pe Vicenţiu Ţăranu şi Horia Sandu în celelalte două roluri. Acompaniamentul live este asigurat de dirijorul Ciprian Teodoraşcu şi de ansamblul Serioso, alături de care nu lipseşte la orgă (şi responsabilă cu pregătirea muzicală) Mădălina Florescu. Dat fiind că regizorul este din Cluj, există şi o asistentă de regie în persoana Sorinei Tiron. Spectacolele sunt programate, ca şi în lunile anterioare, în fiecare luni şi marţi de la ora 14 şi de la ora 16, la Sala mică a Palatului Naţional al Copiilor.



Aflăm de la directorul companiei, Smaranda Oţeanu-Bunea, că, fondată în 1998, Opera Comică pentru Copii a fost instituţionalizată la începutul anului 2003, de atunci având stagiune permanentă, subvenţionată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Structura stagiunii este gândită în paralel cu anul şcolar, începe în octombrie şi se încheie în iunie, cu pauze în timpul vacanţelor şcolare, o excepţie fiind în luna aprilie, în Săptămâna Mare, în care copiii sunt aşteptaţi la spectacole şi în zilele de 17 şi 18 aprilie chiar dacă începe vacanţa.

Ca orice teatru de proiecte, Opera Comică pentru Copii rulează câte un titlu (câte două spectacole pe săptămână, respectiv opt pe lună, când nu sunt vacanţe), după care trece la altul, majoritatea spectacolelor având loc în Bucureşti. Recent, Opera Comică pentru Copii s-a aflat în turneu la Piteşti şi la Braşov, urmând ca luni, 10 aprilie să joace la Câmpulung. Până la sfârşitul stagiunii, iubitorii baletului pentru copii vor avea ocazia să mai participe la o premieră cu Pygmalion, urmând ca în luna iunie să se reia baletul Minuniţă şi vrăjitoarea, cu care compania va pleca de altfel în turneu în Croaţia.


De: după Giovanni Paisiello Regia: Traian Savinescu Cu: Mihai Lazăr, Cristina Eremia, Valentin Racoveanu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus