noiembrie 2022
Zilele Teatrului unteatru, 2022
În luna decembrie 2022, unteatru oferă în dar spectatorilor 12 dintre cele mai puternice povești montate pe scena din Sfinții Apostoli nr. 44. Producții recente și foarte recente, născute din tumultul ultimilor doi ani, sau spectacole deja consacrate, care continuă să atragă atenția și admirația publicului, titlurile incluse în microstagiunea Teatru în Sectorul 5 vor putea fi urmărite în sala unteatru, cu acces gratuit, între 3 și 15 decembrie 2022.

Risipire, o poveste despre timp, în regia lui Vlad Bălan, va deschide seria evenimentelor cu o reprezentație în premieră, programată pe 3 decembrie 2022, de la ora 17:00.

Pentru a se bucura de acces gratuit la evenimentele incluse în programul microstagiunii Teatru în Sectorul 5, spectatorii sunt invitați să trimită un email la [email protected]

Șerban Pavlu, Dana Rogoz, Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Richard Bovnoczki, Alexandru Papadopol, Mihaela Trofimov, Lari Giorgescu și Florina Gleznea se numără printre artiștii pe care iubitorii de teatru îi vor vedea pe scenă în spectacolele din această microstagiune. Programul include titluri prezentate în premieră în această toamnă, precum: MASS - o coproducție unteatru și Teatrul Național "Radu Stanca" din Sibiu, regizată de Andrei și Andreea Grosu, Interior/Exterior - spectacolul de dans creat de Oana Răsuceanu, Masacrul - în regia lui Mihai Brătilă, și Noi, copiii cu aripi, semnat de Mariana Cămărășan.

Evenimentul va debuta sâmbătă, pe 3 decembrie 2022, de la ora 17:00, cu premiera spectacolului Risipire, o poveste despre rolul pe care îl joacă amintirile în iubirea pentru celălalt. O producție care s-a dezvoltat pornind de la cercetări recente asupra creierului și memoriei, spectacolul urmărește povestea unei femei afectate de o boală degenerativă, care o pune în fața unei alegeri extrem de dificile: salvarea propriei vieți sau uitarea persoanei iubite pentru totdeauna. Din distribuție fac parte actrițele Camelia Pintilie, Corina Moise și Denisa Nicolae.

Risipire

Programul microstagiunii Teatru în Sectorul 5
3 decembrie 2022, ora 17:00 - Risipire, r. Vlad Bălan
3 decembrie 2022, ora 21:00 - MASS, r. Andrei și Andreea Grosu
4 decembrie 2022, ora 19:00 - Venus in fur, r. Elena Morar
5 decembrie 2022, ora 19:00 - Alcesta, r. Kovács Zsuzsánna
9 decembrie 2022, ora 19:00 - Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons, r. Iulia Grigoriu
11 decembrie 2022, ora 19:00 - Interior/Exterior, r. Oana Răsuceanu
12 decembrie 2022, ora 19:00 - Masacrul, r. Mihai Brătilă
13 decembrie 2022, ora 19:00 - Noi, copiii cu aripi, r. Mariana Cămărășan
14 decembrie 2022, ora 19:00 - The Sunset Limited, r. Andrei și Andreea Grosu
15 decembrie 2022, ora 19:00 - (In)dependenții, r. Catinca Drăgănescu
Online - Conu Leonida față cu reacțiunea, r. Florin Liță
Online - O noapte furtunoasă, r. Andrei și Andreea Grosu

Un alt mod de a spune "mulțumesc" comunității care a susținut activitatea unteatru de-a lungul timpului, Teatru în Sectorul 5 reprezintă și o inițiativă menită să stimuleze interesul bucureștenilor pentru artele spectacolului. Totodată, pentru a face posibilă întâlnirea celor 12 producții cu oamenii care n-ar fi avut resursele să le descopere altfel, reprezentațiile programate în cadrul evenimentului vor putea fi urmărite cu acces gratuit.

MASS
Interior/Exterior
Noi, copiii cu aripi
The Sunset Limited (foto: Tudor Panait)

Despre unteatru
Un proiect independent lansat în urmă cu 12 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru. În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelență UNITER - cea mai importantă recunoaștere oferită unei instituții artistice de către profesioniștii din lumea teatrului. La începutul anului 2021, unteatru a fost distins cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler de către Președintele României.
***
Proiect finanțat din fonduri nerambursabile din bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului București prin Centrul Cultural și de Tineret "Ștefan Iordache", prin programul de finanțare nerambursabilă în anul 2021, în baza Ordonanței nr. 51/1998 privind sistemul de finanțare a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus