martie 2023

5 iunie reprezintă data nașterii poetului Gheorghe Mocuța, membru al Uniunii Scriitorilor din România - filiala Arad și redactor al revistei culturale Arca, o zi importantă pentru comunitatea din Curtici.

Mulți dintre poeții români ne-au lăsat amintire cele mai frumoase opere de artă. Acest festival unic în felul lui își propune să antreneze copiii în activități care să valorifice priceperile și deprinderile dobândite în domeniul cultural-artistic, literatură, prin exersarea limbajului sub aspectul expresivității, a exprimării emoțiilor și sentimentelor cu privire la poezie, prin diferite forme de manifestare artistică. Totodată, urmărește stimularea participării elevilor la activități extrașcolare care să-i pună în valoare și să le ofere satisfacția muncii lor.

Condiții de participare

Pentru a participa la festival trebuie să parcurgi 3 pași:

Pasul 1. Memorarea unei poezii a unui poet român.
Pasul 2. Realizarea unei înregistrări video cu recitarea operei literare memorate (înregistrarea nu poate să depășească 3 minute)
Pasul 3. Completarea formularului de înscriere până la data de 01.04.2023 (este necesar un cont gmail)

Pentru formularul de înscriere accesați site-ul festivalului: https://poezie.primariacurtici.ro

Clipurile trimise vor fi jurizate, iar participanții care se vor califica vor fi invitați la Curtici - luni, 5 iunie 2023.

Spectacolul de recitare a poeziilor va avea loc pe 5 iunie 2023 la ora 18.00.

În incinta ștrandului, participanții vor recita poezia cu care s-au înscris, în fața unui public. Juriul va acorda trofeul festivalului, premiul I, premiul II, premiul III și un premiu special al juriului. Vor fi invitați oameni de cultură, poeți, reprezentanți mass-media.

Celor calificați care vin din alte județe li se va asigura cazare (5 iunie - 6 iunie) la căsuțele de camping (de cazare beneficiază și însoțitorul/însoțitorii).
Nu oferim transport.

Aspecte privind organizarea
Completarea formularului de înscriere și trimiterea înregistrării se va face până la data de 01.04.2023.
Juriul va analiza materialele primite în perioada 02 - 05.04.2023.
Lista cu participanții selecționați în festival va fi făcută publică la data de 24.04.2023.

Juriul Festivalului
Blanca Doba - actriță
Nuți Dorobanțu - actriță
Andrei Mocuța - poet

Spațiul de desfășurare
Ștrand Termal Curtici

Se poate ajunge cu:
- trenul, elevii care sunt înscriși în învățământul obligatoriu beneficiază de gratuitate la transportul cu trenul (Regio și InterRegio), la clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic.
- cu mașina pe DJ709B sau DJ792C

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus