iunie 2023
Prima dată
ASOCIAȚIA CORTINA & SAS UNATC, prezentat la Teatrul de Artă București
Prima dată de Ken Davenport și oameni reali, la fel ca tine
Regia: Marcela Motoc
Distribuție: Bianca Archip, Anastasia Dadé, Adrian Loghin, Tiberius Zavelea.
Scenografia: Șteff Chelaru
Light design: Vlad Lăzărescu
Sound design: Ștefan Puia (Ursu)
Asistent regie: Maximilian Liford

"Patru actori descriu prima experiență sexuală a unor oameni adevărați, oameni ca tine, ca noi. Prima dată a apărut ca să provocăm oamenii să vorbească despre această primă dată de la care toți avem așteptări foarte mari, dar de cele mai multe ori este exact opusul perfecțiunii visate. Prima dată este singura experiență pe care aproape toți oamenii o au în comun. Nu contează dacă ești George Clooney sau George Washington, Naomi Campbell sau Meryl Streep, la un moment dat o vei face.

În 1998, cu mult înainte de explozia blogurilor pe internet, se năștea un site care le permitea oamenilor să împărtășească anonim propriile povestiri despre prima experiență sexuală. Site-ul a devenit imediat un fenomen cu peste 60.000 de confesiuni venite din toată lumea: povești amuzante, bizare, heterosexuale, homosexuale, timide, absurde, sexy. Toate aceste povești și toate personajele sunt aduse la viață pentru prima dată de patru actori în spectacolul Prima dată. Autorul Ken Davenport, unul dintre cei mai de succes producători de pe Broadway, și-a bazat piesa pe siteul myfirsttime.com și a lansat My first time, Off-Broadway.

Spectacolul, montat pentru prima oară în Romania, prezintă prin mărturiile acestor oameni experiențe într-un mod amuzant și emoționant, încurajând tinerii să comunice, să pună întrebări, iar pe părinți, să răspundă întrebărilor sau să inițieze un dialog despre viața sexuală, fără vinovăție sau rușine." (din prezentarea spectacolului)

Fotografii de Dinu Lazăr (realizate la repetiția din 30 mai 2023)

( Click pe o fotografie pt slideshow.)

de la stânga la dreapta: sus - Alexandru Gârjoabă - om orchestră la "Teatrul de Artă" / Marcela Motoc - regizor la și pentru prima dată / Ștefan Puia - creatorul universului sonor și tata Urs / / jos - Tiberius Zavelea - actor și Adonis / Anastasia Dadé- actrița, nimfă / Bianca Archip - actriță, manager și veghetor de încredere / Adrian Loghin - actor și iubitor al exercițiilor de încălzire.
















































































































































































































De: Ken Davenport Regia: Marcela Motoc Cu: Bianca Archip, Anastasia Dade, Adrian Loghin, Tiberius Zavelea

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus