Time Out Bucureşti / aprilie 2006
Şapte zile din viaţa unui om într-o singură oră... şi doar dacă vă interesează. Asta propun actorii Dan Tudor, Mihaela Teleoacă şi Marius Dobrogeanu.

Un comis voiajor trist şi comic, disperat de sărăcie care nu vinde nimic... doar ia grijile oamenilor. Contra cost, bineînţeles. Un fel de nebun inofensiv. Iubita l-a părăsit, este falit şi plin de datorii. I se confiscă totul până la ultimul obiect, casetofonul. Singurele lucruri pe care le mai poate oferi sunt iluziile înşelătoare. Spectacolul debordează de energie şi contaminează cu un zâmbet nostalgic pentru că indiferent cât de comice ar fi situaţiile prezentate, nu poţi trece cu vederea poezia textului şi datele personajului.

Dan Tudor (Simon Labrosse) este şi regizorul spectacolului. El urmăreşte o desfăşurare simultană a acţiunii, trece de la povestire la prezentarea faptelor din viaţa lui Simon Labrosse. Şi pentru asta angajează doi indivizi (un poet nebun şi o femeie ce seamănă cu fosta iubită) care joacă rolurile personajelor reale. Întreaga situaţie are datele unui comic ciudat. Costumele de un bej şters sunt o alegere inspirată, dau senzaţia că ai în faţa ta nişte pacienţi de la un spital de boli mintale. Această incertitudine ajută spectacolul şi actorii: trei indivizi suspecţi care prezintă fapte spectaculoase din viaţa banală. Şi ai impresia că ţi se destăinuie chiar ţie, spectacolul fiind lucrat într-o atentă relaţie cu spectatorii.

Este plăcut să crezi, măcar pentru o oră, că cineva îţi poate lua grijile, neliniştile şi toate relele... fie şi contra cost.
De: Carole Frechette Regia: Dan Tudor Cu: Dan Tudor, Mihaela Teleoacă, Marius Dobrogeanu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus