iulie 2024
De treci codrii...
Teatrul Godot, București, coproducție cu Teatrul Andrei Mureșanu, Sfântu Gheorghe
De treci codrii de Elise Wilk
Regia: Eugen Gyemant
Muzica: Marius Popa
Scenografia: Raluca Alexandrescu
Coregrafia: Sofia Sitaru-Onofrei
Orchestrația: Gabriel Pîndici
Producători: Anna Maria Popa și George Remeș
Distribuție: Maia Morgenstern / Cabiria Morgenstern (Muma Pădurii), Cristina Juncu, Alma Boiangiu, Raluca Dumitrescu (lighioanele), Alina Petrică / Alexandra Murăruș (Mama Zmeilor), Anastasia Florea (fiica zmeilor), Filip Popescu (fratele mijlociu), Sebastian Marina (Împăratul), Ștefan Radu / Dragoș Ioniță (Făt Frumos), Ciprian Teodorescu (calul)

"În inima codrului, un tărâm cufundat în mister și magie, se desfășoară o poveste veche de când timpul. Aici, locuri mitice și personaje din vechile legende coboară din paginile istoriei uitate, împletind trecutul și prezentul într-un musical fascinant.

În acest univers dual, binele și răul se confruntă în eterna luptă pentru supremație, iar eroii și creaturile mitice deopotrivă pășesc dincolo de granițele cunoscute pentru a-și croi propriile destine.

"Am fost mereu fascinată de pădure, atât în povești cât și în realitate. Și îmi plac dragonii. Așa că am fost entuziasmată de propunerea de a scrie un text pentru un spectacol muzical pornind de la basmele românești. Am recitit câteva dintre ele și mi-am dat seama că personajele secundare, despre care nu aflăm mare lucru, mă interesau mai mult decât Făt Frumos, Greuceanu sau Harap Alb. Care, de altfel, mi se păreau destul de plictisitori și previzibili. Mereu cunoaștem doar o parte a poveștii: cea în care un prinț se luptă cu balaurii și câștigă. Dar o poveste are mereu mai multe versiuni. Iar eu am ales s-o spun pe cea a personajelor secundare." (Elise Wilk, autoarea textului)

"De treci codrii este un demers teatral necesar. Un musical cu inspirație din basmele românești. Teatrul Godot Coproduce acest proiect alături de Teatrul Andrei Mureșanu, cu susținerea AFCN și pot spune sigur că este cel mai îndrăzneț proiect marca GODOT" (George Remeș - producător. Director Teatrul Godot, București)

"De treci codrii este o provocare uriașă pentru mine ca producător, de la scrierea proiectului până la problemele de implementare în capitală. Cu toate astea este o bucurie de nedescris să pot lucra în această formulă și aștept cu mare nerăbdare să prezentăm acest spectacol și publicului din Sfântu Gheorghe." (Anna Maria Popa - coproducător. Director Teatrul Andrei Mureșanu - Sfântu Gheorghe)" (din prezentarea spectacolului)

Fotografii de Dinu Lazăr (realizate la repetiția din 01 iulie 2024)

( Click pe o fotografie pt slideshow.)













































































































































































































































































































































































































































De: Elise Wilk Regia: Eugen Gyemant Cu: Maia Morgenstern / Cabiria Morgenstern, Cristina Juncu, Alma Boiangiu, Raluca Dumitrescu, Alina Petrică / Alexandra Murăruș, Anastasia Florea, Filip Popescu, Sebastian Marina, Ștefan Radu / Dragoș Ioniță, Ciprian Teodorescu

0 comentarii

În programul cultural

Godot (Palatul Bragadiru)
17.09.2024 20,00
18.09.2024 20,00

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus