Academia Caţavencu / iunie 2006
În timp ce toată lumea bună era plecată la Cluj, să vadă rafinamente la TIFF (Transilvania International Film Festival), ia ghiciţi la ce film ne-a pus naiba, pe mine şi pe încă vreo cinci spectatori, să intrăm săptămîna trecută în Mall. La Underworld 2: Evolution, normal.

Dacă ar fi existat şi la noi un premiu gen "Zmeura de aur", ca la Hollywood, atunci lui Underworld 2 eu unul i-aş da menţiunile "Magiunul de aur", "Siropul de zmeură de la Plafar", "Strugurelul", plus "Prezervativul cu aromă de zmeură" pentru cel mai prost film al sezonului.

Poate dacă n-aş fi ieşit din sală după primele douăzeci de minute, acum v-aş fi povestit un scenariu extrem de alambicat în care vampiroaica Selena (Kate Beckinsale) împreună cu hibridul jumătate vampir, jumătate lup, jumătate om Michael (Scott Speedman) au de rezolvat probleme de viaţă şi de mortăciune.

Nu-i vorbă că nu s-ar pricepe, întrucît amîndoi actorii au ceva experienţă în filme de acest gen. Pe Scott Speedman l-am recunoscut a fi jucat în Triple X: State of Union, iar pe Kate Beckinsale mi se pare că am văzut-o acum vreo doi ani în tîmpenia aia crîncenă intitulată Van Helsing.

Underworld 2 nu e în întregime prost... Adică, dacă îl dai la o parte pe regizor - un nimeni al cărui palmares se reduce la două titluri: sequel-ul de care vorbim şi originalul din 2003 -, laşi deoparte şi scenariul absolut cretin, jocul actoricesc prost şi soundtrack-ul nu cine ştie ce, rămîne totuşi întrebarea: "În ce dracu' s-au băgat 50 de milioane de dolari, atîta cît a fost bugetul filmului?". Puteţi să uitaţi de cheltuielile cu locaţiile, pentru că jumătate din film s-a turnat prin Ungaria, restul în Canada. Vă spun eu: grosul banilor s-a băgat în filmări şi efecte speciale! De la Ronin şi Matrix Reloaded încoace, nu cred că am văzut urmărire mai tare cu maşini.

Cu diferenţa că, în filmul nostru, urmăritul este un imens camion rusesc, iar urmăritorul - un vampir cu tracţiune 2x2x2, adică două mîini, două picioare şi două aripi gigantice de liliac.

Underworld 2: Evolution, acţiune horror SF cu vampiri, SUA, 2006. Regia: nu contează. Cu: Kate Beckinsale, Scott Speedman şi Derek Jacobi, care nu contează nici ăştia prea mult.
Regia: Len Wiseman Cu: Kate Beckinsale, Scott Speedman, Tony Curran, Shane Brolly

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus