Dilema Veche / iunie 2006
Despre dragoste şi alte aiureli / Date Movie, regia: Aaron Seltzer, este o parodie la o serie de filme pe care le-am văzut în ultimul timp, dar o parodie groasă, chiar scabroasă. Nu atît de supărătoare pe cît de dezgustătoare sînt scenele, pentru că îngroşarea lor este vizibil intenţionată.

Cîteva exemple pot fi relevante: o grasă imensă din ale cărei proeminenţe deloc apetisante un grup de negri duri, pe post de Pygmalioni, scot "maioneză proastă" pentru a o transforma, în cele din urmă, într-o fată drăguţă; un motan siamez care se chinuie, vizibil transfigurat, să-şi facă nevoile pe un WC (parodie la cel din Meet the Parents al lui De Niro) - motan care, în final, devine iubitul unei doamne în vîrstă fără prejudecăţi; un ghemotoc din părul de pe piept al tatălui băiatului scuipat de tatăl fetei...

Seria ororilor nu e nevoie să fie continuată. Un film în care sugestiile din altele, precum My Big Fat Greek Wedding, Meet the Parents şi Meet the Fockers, Hitch, trec dincolo de comicul de limbaj sau de situaţii, într-unul - să-i spunem - organic sau fiziologic, pînă la urmă relevant pentru epoca pe care o trăim.
Regia: Aaron Seltzer Cu: Alyson Hannigan, Adam Campbell, Sophie Monk, Eddie Griffin

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus