septembrie 2006
Cosmin Bumbuţ şi fotograful amator Ciprian Marius Vizitiu se numără printre câştigătorii competiţiei International Photography Awards, se arată într-un comunicat remis M&A.

International Photography Awards premiază în fiecare an fotografi profesionişti şi amatori pentru lucrări grupate în secţiuni precum publicitate, editorial, oameni sau natură. Dintre cei 15 câştigători ai fiecărei categorii vor fi selectaţi doi fotografi care vor fi premiaţi cu International Photographer of the Year, respectiv Discovery of the Year Award, pentru profesionişti.

Cosmin Bumbuţ s-a impus la secţiunea Editorial, categoria Other, cu fotografiile realizate în închisoarea Aiud. În plus, fotograful român a câştigat premiul trei în secţiunea Special, categoria Turism, cu seria intitulată Transit. Fotografiile din această serie au apărut în volum în anul 2003, la Editura Humanitas. Cosmin Bumbuţ a mai primit 12 menţiuni speciale pentru alte fotografii semnate de el în cursul acestui an.

Ca urmare a succesului înregistrat în această competiţie, fotografiile sale au fost alese să facă parte dintr-o expoziţie intinerantă, intitulată Best of Show, care va fi deschisă la Londra pe 6 octombrie.

La rândul lui, Ciprian Marius Vizitiu a câştigat premiul I la categoria Abstract, Fotograful Neprofesionist al Anului: Fotografie Artistică. Cu acelaşi grupaj de fotografii, intitulat Brume d'Ame, Vizitiu fost distins şi cu locul trei în secţiunea Special, categoria Other.

În aceeaşi competiţie au mai fost premiaţi Nadav Kander, Howard Schatz, Laureen Greenfield, Zena Holloway, fotografi recunoscuţi în toată lumea pentru contribuţia lor la campanii publicitare celebre.

International Photography Award (IPA) este considerată cea mai prestigioasă competiţie de profil din lume. Juriul acestui an a fost format din 38 de fotografi şi jurnalişti de la cele mai cunoscute reviste, agenţii de publicitate sau asociaţii de profil.

Cosmin Bumbuţ a lansat 2 volume de fotografie la Editura LiterNet, Mornings şi Pămînt sucit, volume ce pot fi descărcate gratuit pe situl Editurii. Versiunile în franceză şi engleză se pot descărca gratuit de pe acelaşi sit.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus