septembrie 2006
Concert Seal
Unele dintre cele mai importante spectacole muzicale ale acestui an au fost concertele 50 Cent şi Billy Idol, ambele organizate de compania Events. Cine a stat în primul rând la un concert, la doar câţiva metri de artistul favorit, ştie: nimic nu se compară cu experienţa unui show live! De aceea, compania Events oferă fanilor posibilitatea de a fi mai aproape de idolii lor, de a putea să-i audă şi să-i vadă de aproape.

Următorul mare spectacol va aduce pentru prima dată în România pe SEAL, în data de 24 octombrie, la Sala Polivalentă, începând cu ora 19.30. O muzică plină de dragoste, lumină şi pace... asta reprezintă pe scurt SEAL, un muzician de înaltă clasă.



SEAL s-a ridicat din scena house din Anglia începutului anilor '90 şi a ajuns cel mai popular solist vocal englez al deceniului. Deşi primele sale materiale încă mai purtau urme acid house, până la mijlocul anilor '90 şi-a creat un stil aparte, un amestec de soul, folk, pop, dance şi rock care i-a adus succesul pe ambele maluri ale Atlanticului. În 1990, SEAL, alături de Adamski, a dus piesa compusa de el, Killer, pe locul 1 în Marea Britanie, aceasta devenind repede hit în cluburile de noapte. A urmat un contract cu ZTT Records şi o carieră solistică de succes materializată rapid în discul său de debut, botezat simplu SEAL.



Versurile sale profunde, pline de suflet, au contribuit la muzica sa proaspătă, inovativă şi creativă de-a lungul carierei sale. A captat mai multe stiluri muzicale diferite şi le-a unit în stilul său unic, care i-a încântat pe ascultători atâţia ani. Muzica lui va continua să bucure ascultatorii pentru multe generaţii de acum înainte şi-l plasează printre cei mai talentaţi muzicieni ai tuturor timpurilor.



Printre cei mai originali şi fascinanţi cântăreţi şi compozitori ai muzicii moderne, SEAL a vândut mai mult de 15 milioane de albume şi a câştigat atât "albumul anului", cât şi "cântecul anului" în 1996 pentru Kiss from a Rose. A cântat Kiss from a Rose pe coloana sonoră a filmului Batman Forever, fapt care l-a ajutat să-şi promoveze cel de-al doilea album şi să câştige 3 premii Grammy în 1996. Piesa a rămas pe locul I în US Billboard pentru 12 săptămâni. De-a lungul carierei sale stralucitoare a câştigat succesul internaţional cu hituri ca Crazy şi Prayer for the Dying.



În cele din urmă Seal este o muncă ce justifică dedicarea şi devotamentul pe care el şi echipa sa le depun la fiecare piesă şi la fiecare album. "Cântecele mele sunt ca nişte copii, le iubesc pe toate. Le încurajez să crească, să ajungă la potenţialul maxim şi apoi le trimit în lume. Sunt în perioada de maximă creativitate a vieţii mele şi cred că asta se poate auzi pe acest album.", spunea SEAL la lansarea celui de-al cincilea album Live în Paris.



Organizatorii au optat pentru varianta Sala Polivalentă datorită condiţiilor tehnice mai bune oferite de aceasta. Managementul artistului a solicitat un minim de 120db ca nivel permis al sunetului în timpul concertului, lucru devenit imposibil la Sala Palatului în acest moment. De asemenea, opţiunea noastră către Sala Polivalentă a fost influenţată şi de faptul că aceasta a trecut printr-un proces recent de renovare, ceea ce a îmbunătăţit condiţiile de acces, dar şi pe cele de vizionare a spectacolelor, mai apropiate de condiţiile marilor săli de spectacole europene.



Biletele s-au pus în vânzare începând cu data de 18 septembrie 2006 în reţeaua Diverta şi la casa de bilete a Sălii Polivalente şi on-line la www.bilete.ro. Preţul unui bilet va începe de la 70 RON.

O voce cu personalitate şi un concert emoţionant! Nu rata concertul SEAL!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus