Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Where the Heart Is

O găselniţă inspirată - Where the Heart Is


Revista 22, ianuarie 2002
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Fără ultima jumătate de oră, Where the Heart Is ar fi fost în regulă şi promiţător pentru un regizor (Matt Williams) aflat la debut în lungmetraj pentru marele ecran.

O găselniţă foarte inspirată a simbolisticii numelor, de un umor aparte, în acea inefabilă zonă a tragi-comicului - Novalee Nation, Sister Husband, Mister Forney, Moses Whitecotten, bebeluşa Americus etc. - definesc personaje mărunte (mai ales feminine), grupate într-o panoplie a rătăcirii şi singurătăţii, trăind cu greu într-o lume machistă şi violentă. O Natalie Portman remarcabilă (şi remarcată deja în Anywhere But Here, al lui Wayne Wang, unde juca alături de Susan Sarandon) susţine pe tot parcursul filmului un rol cu nenumărate nuanţe.

Tarele unei societăţi a aleatorului, a hazardului, în care sistemele de referinţă subzistă cu greu, iar protecţia socială are la bază mai ales goana după reclamă şi comercial, sunt excelent puse pe ecran. Pînă în ultima jumătate de oră (dintr-un total de 120 de minute), cînd tonul devine incredibil de clişeistic şi plîngăcios - o ruptură fatală, care distruge întreg edificiul clădit în primele trei sferturi. Păcat, căci filmul ar fi putut fi o reuşită.


Where the Heart Is
Regia: Matt Williams
Cu: Natalie Portman, Ashley Judd, Stockard Channing, Joan Cusack, James Frain. Toate articolele despre Where the Heart Is


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Laurenţiu Brătan


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer