iunie 2003
Good advice
CHARLIE SHEEN
DENISE RICHARDS
ROSANNA ARQUETTE
ANGIE HARMON

Regia : Steve Rash
Scenariul : Daniel Margosis, Robert Horn
Distribuţia : Jon Lovitz, Estelle Harris, Lisa Rinna, Barry Newman, John de Lancie

Gen : Comedie romantică
Producţie : SUA 2001
Durata : 93 min

SINOPSIS

Charlie Sheen este cap de afiş într-un film care se remarcă printr-o distribuţie de excepţie. Este vorba despre o nouă comedie romantică, Good Advice, de la Inmotion AG, Myriad Pictures, Evolution Management/Passion Films şi Emmett/Furla Films. Sheen interpretează rolul lui Ryan Turner, un agent de bursă puţin cam bezmetic, care revine cu picioarele pe pămînt după ce vinde nişte informaţii confidenţiale care se dovedesc a fi false. Turner îşi pierde slujba, licenţa asupra acţiunilor de vânzări, apartamentul luxos, dar şi prietena. Fără un loc de muncă, fără perspective de mai bine, singura lui speranţă de câştig este să preia slujba prietenei sale, de autor al unei rubrici de sfaturi pentru un mic ziar new-yorkez. În ciuda tuturor previziunilor negative, acest misogin convins devine noua senzaţie a oraşului, scriind din perspectiva unei femei pline de sensibilitate.

DISTRIBUŢIA

Având mai mult de 50 de filme la activ, Charlie Sheen este unul dintre puţinii actori de calibru mare în stare să joace credibil atât în comedii uşoare, interpretând roluri de acţiune, cît şi în filme serioase. El este cunoscut pentru rolurile din Plutonul, Wall Street, Eight Men Out, În pielea lui John Malkovich, Hot Shots, Hot Shots Part Deux şi Major League.

Rolul lui Page Hensen – absurdă editoare a lui Sheen, care nu îl recunoaşte în acesta pe adevăratul autor al rubricii Întrebaţi-o pe Cindy – este interpretat de Angie Harmon, care a fost consacrată pe plan internaţional de personajul Abbie Carmichael, în serialul Law and Order, de la NBC. Printre celelalte proiecte ale sale se număra vocea din Batman and Robin : Return of the Joker, dar şi apariţia din Lawn Dogs al lui John Duigan, în care joacă alături de Sam Rockwell şi Kathleen Quinlan. Mulţumită lui Good Advice, Harmon îşi face debutul ca actriţă într-un rol principal.

Rolul lui Cindy, superficiala prietenă a lui Sheen care îl părăseşte, cedându-i rubrica Întrebaţi-o pe Cindy, în care îndrăgostiţii află un răspuns la problemele lor, şi care îl transformă într-un succes mediatic, este interpretat de Denise Richards, care a jucat de curând în succesul de box-office Valentine şi a interpretat rolul doctoriţei Christmas Jones, fata Bond din The World Is Not Enough. Denise va putea fi văzută în curînd în noul proiect al tandemului Matt Damon/Ben Affleck, comedia The Third Wheel. Născută în Chicago, dar părăsind oraşul împreună cu familia sa la vârsta de 15 ani, Denise a atras atenţia criticilor cu un debut de excepţie, în Wild Thing (1998), căruia i-au urmat mai multe apariţii pe micile ecrane. Printre celelalte colaborări ale sale se număra Drop Dead Gorgeous şi Starship Troopers.

Distribuţia este întregită de Rosanna Arquette şi John Lovitz, interpretând rolurile unui cuplu căsătorit, cei mai buni prieteni ai lui Charlie Sheen. Cunoscut publicului din show-ul Saturday Night Live, John Lovitz este Barry, un chirurg plastician, în timp ce Arquette, care se poate lăuda cu o filmografie de peste 70 de titluri, dă viaţă soţiei, cea care îşi anunţă cu mândrie în timpul cinei cadoul aniversar pentru soţul sau : un fund nou. Printre celelalte apariţii ale lui Lovitz se numără cele din Loaded Weapon I, City Slickers II, A League Of Their Own. El va putea fi văzut în noul film al lui Jerry Zucker, Rat Race, alături de Whoopi Goldberg, Cuba Gooding Jr. şi Brecklin Meyer. Arquette a atras atenţia publicului cu rolurile din Desperately Seeking Susan, în care joacă alături de Madonna, şi din After Hours, filmul lui Martin Scorsese. În curând, va putea fi văzută în noua dramă a lui Allison Anders, Things Behind The Sun, în care îl are drept partener pe Don Cheadle. Printre celelalte apariţii ale sale se numără cele din Pulp Fiction, Nobody's Fool şi Cât îmi dai ca să te-mpuşc?.

PRODUCŢIA

Good Advice este scris de Robert Horn II şi Daniel Margosis şi produs de Mark Burg, Oren Koules, George Furla, Randall Emmett şi Arthur Chang. Producător executiv este Michael Bolton. Filmul este regizat de Steve Rash, printre ale cărui proiecte se număra Eddie cu Whoopi Goldberg, Son in Law cu Pauly Shore, The Buddy Holly Story, Can't Buy Me Love, şi The Queen's Logic, cu Kevin Bacon în rolul principal. Good Advice este produs de compania IN-motion AG.

Producătorii Emmett şi Furla lucrează la noi proiecte, printre care se număra Ticket, cu Steven Seagal, Tom Sizemore şi Dennis Hopper. Burg, care a produs succesul Bill Durham, adevărata pistă de lansare pentru cariera lui Kevin Costner, lucrează acum alături de partenerul său Oren Koules, la un film în regia lui Nick Cassavetes, în care apar Denzel Washington, Robert Duvall, James Woods, Anne Heche şi Ray Liotta.

Ray Turner (Charlie Sheen) este un agent de bursă chipeş, plin de succes. Are o grămadă de bani, un apartament incredibil, o prietenă superbă şi mai multe amante. Printre acestea din urmă se numără şi Veronica, tânăra şi superba nevasta a lui Donald Simpson (Barry Newman), marele magnat al presei. Într-o după-amiază, Ryan face dragoste cu Veronica, iar soţul acesteia dă telefon. Până când Veronica termină convorbirea, Ryan este deja îmbrăcat şi gata de plecare. Ea îi spune să rămână. Soţul va juca golf tot restul zilei. Ştiu, răspunde Ryan. Eu joc cu el.

În timpul partidei de golf, magnatul Simpson scapă informaţia conform căreia compania sa va cumpăra Jasco Industries. Ryan îşi păstrează calmul, dar în aceeaşi seară, în timpul unei cine la care iau parte prietena sa, Cindy (Denise Richards), şi un alt cuplu, comandă Dom Perigon, savurând cu anticipaţie succesul şi grămada de bani pe care i le va aduce această sursă secretă. Celalalt cuplu este format din cei mai buni prieteni ai lui Ryan – Barry, un chirurg plastician (John Lovitz), şi nevasta sa, care îi subliniază ascensiunea sociala, Cathy (Rosanna Arquette). Cu ocazia aniversării sale, anul acesta Barry îi cumpăra lui Cathy un fund nou.

În dimineaţa următoare, Ryan se trezeşte cu noaptea în cap, îşi sună clienţii din toată lumea, sfătuindu-i să investească masiv în Jasco. Simpson anunţă o conferinţă de presă televizată în aceeaşi dimineaţă, iar Ryan este şocat să-l audă afirmând ca nici nu se gîndeşte să cumpere Jasco. În acelaşi moment, preţul acţiunilor firmei Jasco începe să scadă vertiginos. Este un adevărat dezastru pentru Ryan, care se duce în biroul lui Simpson, cerându-i explicaţii. I-ai tras-o nevestei mele, îi spune magnatul. Ţi-am tras-o şi eu ţie. Ryan este concediat şi Comisia de Securitate a Schimburilor îi interzice participarea la alte tranzacţii bursiere; mai mult, este evacuat din superbul său apartament, iar ca o ultimă palmă, prietena sa Cindy îl părăseşte, plecând la Rio împreună cu noul său prieten, un bogat om de afaceri brazilian. Este şomer, nu găseşte nici o slujbă şi trebuie să plătească chiria pentru apartamentul lui Cindy. În acel moment, sună telefonul. Este Page Hensen (Angie Harmon), şefa lui Cindy, editoarea unui mic ziar new-yorkez care nu prea se bucură de succes. Page a sunat ca să o anunţe pe Cindy că trebuie să predea rubrica ei cu sfaturi, şi că acest lucru trebuie să se petreacă înainte de termenul limită, dacă vrea să fie plătită. Auzind cuvântul bani, Ryan revine la realitate. Minte că Cindy este bolnavă, şi ca nu poate veni la birou, de teamă să nu-i molipsească pe ceilalţi. Va aduce el rubrica pe care trebuia să o predea. Se duce la birou pentru a aduna vraful de scrisori la care trebuie să răspundă, şi o vede pe Page...îşi dă seamă că trebuie să o obţină pe această femeie cu orice preţ. Dar primele sale încercări de a da sfaturi în rubrica specială aproape că o fac pe Page să-l dea afară. E adevărat, nici Cindy nu făcuse o treaba foarte bună. Sfaturile sale erau adesea superficiale, găunoase şi egocentriste. Dar Ryan încearcă să introducă elemente umoristice plictisitoare şi misogine. Îşi dă însă seama la timp că va trebui să se descurce mai bine, altfel va pierde salariul, dar şi şansa de a se apropia de Page.

Odată ce începe să-şi ia munca în serios, descoperă că are un talent înnăscut pentru a da sfaturi. Cititorii încep să fie interesaţi de rubrica lui, iar tirajul ziarului creşte, la început încet, dar în curând fenomenul ia amploare. Rubrica lui Ryan îmbină un umor ireverenţios cu o ironie plină de sensibilitate, ceea ce îi aduce din ce în ce mai mulţi cititori. Într-un articol îi spune unui bărbat chel că problema sa are drept cauză un exces de testosteron, deci că ar trebui să se înveselească, deoarece o fi având mai puţin păr, dar compensează cu alte calităţi... cu altă ocazie, îi spune mamei unui tânăr care moare de SIDA că temerile şi ruşinea ei sunt poate uşor de înţeles, dar că fiului său nu trebuie să-i arate decât dragoste, canalizându-şi în acelaşi timp frustrările către cei care nu înţeleg această maladie.

De-a lungul întregului New York, rubrica Întrebaţi-o pe Cindy devine un subiect de senzaţie. Reporterii de televiziune fac presupuneri asupra identităţii lui Cindy. Atunci când un reporter vine la apartament, Ryan îl goneşte, spunând că Cindy nu dă interviuri. Acest lucru nu face decât să sporească atenţia publicului. În tot acest timp, Ryan trebuie să se prefacă şi să susţină că Cindy este cea care scrie articolele. Acest lucru este îngreunat de atracţia pe care o simte faţă de Page, atracţie care creşte poate chiar mai repede decât tirajul ziarului. După câteva încercări nereuşite de a-i spune adevărul despre cine este el şi despre motivul pentru care scrie acest articol, în sfârşit totul iese la iveală. Page vine la apartament, căutând-o pe Cindy, pentru a afla ce se întâmplă. Când Ryan încearcă să inventeze o poveste, ea i-o retează scurt : întotdeauna îmi dau seama atunci când cineva încearcă să mă fraierească. Ryan mărturiseşte totul, iar Page este furioasă. Nu numai că ea a fost trasă pe sfoară, mai mult, se vede complice la o înşelătorie criminală. Ryan îi spune că a făcut totul din dragoste pentru ea, dar acest lucru nu face decât să o enerveze şi mai tare – de parcă ea ar fi genul de femeie care să creadă în clişee sentimentale şi să-i cadă topită în braţe. Dar sentimentele celor doi au fost mult prea mult timp reprimate, şi încep să facă dragoste chiar în acel loc.

În acest timp, viaţa în Brazilia n-a fost chiar atât de roz pentru Cindy. Ultima picătură revarsă paharul răbdării ei atunci când iubitul său îi cere să facă un copil, căruia să-i poată lăsa averea, ea fiind exclusă din testament. Cindy îl părăseşte cît ai zice fată materialistă, şi ia avionul către New-York. În timpul zborului, o stewardeză află că la bord este Cindy Styne - acea Cindy Styne care scrie articolul de ziar. Stewardeza dă nişte telefoane, iar când Cindy soseşte, este uimită să se vadă întâmpinată la aeroport de o grămadă de ziarişti. Ruptă de lume în timpul călătoriei în Brazilia, n-a putut să afle cît de celebră a ajuns. Odată ajunsă la apartament, Cindy este cu atât mai surprinsă să-l găsească pe Ryan în pat cu Page, fosta ei şefă, şi să afle ca acesta a preluat sarcina de a-i scrie articolul. Cindy nu este însă genul de femeie care să-i lase pe cei doi să savureze în linişte fericirea recent obţinută. Ea îşi vrea rubrica înapoi, şi de patru ori fostul salariu. Mai este cineva care vânează rubrica lui Cindy – magnatul Donald Simpson. Este proprietarul unui ziar rival, şi spionii săi au depistat-o în cele din urmă pe Cindy. Atunci când aceasta îi părăseşte pe Ryan şi Page, Simpson este afară, cu tot cu Rolls Royce – ul său, şi o invită la o plimbare, al cărei scop este o mică afacere.

În acel moment, Ryan are o idee strălucită despre felul în care poate să strângă destui bani pentru a asigura independenţa ziarului lui Page. Dar toată şmecheria costă 200.000 $. El împrumută 50, 000$ de la Barry, chirurgul plastician, dar ce te faci cu restul de 150,000$...Nici o problemă, spune Iris (Estelle Harris), secretara lui Page în vârstă de 70 de ani, şi scrie repede un cec. Ryan se pune pe treabă. Se întoarce la fosta lui agenţie de bursă. Nu, nu cere înapoi fosta sa slujbă. Deschide servieta şi trânteşte pe masă 200.000 $, bani gheaţă. Cumpăra 5.000 de acţiuni ale firmei Simpson Publishing. Un fost coleg încheie tranzacţia. Mai apoi, dă drumul la televizor. Donald Simpson ţine o altă conferinţă de presă, adevărata senzaţie a anului. Anunţă că Cindy Styne şi rubrica sa, Întrebaţi-o pe Cindy, va părăsi ziarul lui Page şi va deveni parte a imperiului său de presă. Acţiunile firmei încep imediat să crească, iar Ryan urmăreşte îndeaproape întregul proces. Atunci când câştigurile sale ating 1,5 milioane de dolari, îi cere agentului său să vândă. Apoi, chiar înainte de momentul în care Cindy se va adresa publicului, Ryan îi cere agentului să investească profitul în rivalii lui Simpson. E de-ajuns ca Cindy să deschidă gura pentru ca toată lumea să-şi dea seamă cât de proastă şi se superficială este în realitate. Acţiunile lui Simpson sunt în cădere libera. Ryan şi-a dublat profiturile. Tot ce-i mai rămâne de făcut este să o ceară în căsătorie pe Page; face acest lucru prin intermediul unui răspuns la o scrisoare, asupra căruia îi cere sfatul lui Page.
Regia: Steve Rash Cu: Charlie Sheen, Angie Harmon, Denise Richards

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus