România Liberă / decembrie 2006
Vă găsesc fermecător / Je vous trouve très beau de Isabelle Megault, e un film lipsit şi de pretenţii, dar şi de amplitudine ori adîncime. Calchiind motivul fetei de condiţie modestă, dar tînără şi vrednică, ce înmoaie inima boierului ciufut-peste harta Europei de azi, regizoarea nu reuşeşte decît să adune o seamă de stereotipii fără să le întoarcă - asemenea şosetelor - pe dos, demonstrînd că sunt false.

Chiar dacă tînăra Elena, plecată din România în Franţa, nu e curvă, nici leneşă, scenariul şi regia nu par interesate decît de un love story clasic, desfăşurat după etape rigide. Din păcate, scenariul e inundat de locuri comune, de momente ieftine de romantism de fermă, de glume şubrede, iar alchimia dintre compatrioata noastră Medeea Marinescu ("o fată fermecătoare", dar la ce bun?) şi Michel Blanc - în rolul a două personaje ireale - nu funcţionează.
Regia: Isabelle Mergault Cu: Michel Blanc, Medeea Marinescu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus