România Liberă / octombrie 2001
Angel Heart
Odiseea unui detectiv particular, pe nume Harry Angel, angajat de un misterios potentat pentru a-l găsi pe un cîntăreţ de jazz dispărut cu cîţiva ani în urmă, îl va duce la descoperiri cu totul nebănuite. Nu le vom dezvălui, cum nu vom dezvălui nici identitatea reală a angajatorului, pe numele său Louis Cyphre... Totul se petrece în atmosfera toridă şi încărcată de senzualitate a Louisianei şi a New Orleansului, patria magiei negre şi a cultului voodoo, ceea ce adaugă un plus de mister şi tensiune întregii poveşti.

Regizorul britanic Alan Parker (n. 1944) este unul dintre cei mai interesanţi cineaşti contemporani. Oricînd ne putem aştepta din partea sa la o surpriză plăcută, dar şi la un semieşec sau la un succes de stimă. Alan Parker este autorul unor opere de mare succes, în diverse genuri, un succes comercial, dar şi de critică, datorită modului sofisticat în care tratează subiectele alese, ca şi deosebitului accent pus pe frumuseţea vizuală a peliculelor.

Filmele sale sunt: debutul cu Bugsy Malone (1976, excelentă parodie a filmelor cu gangsteri, în care toţi interpreţii sunt copii), Midnight Express (1978), Fame (1980), Shoot the Moon (1982), Pink Floyd - The Wall (1983), Birdy (1984), Angel Heart (1987), Mississippi Burning (1988), Come to See the Paradise (1989), The Commitments (1991), excelentul The Road to Wellville (1994), Evita (1996), Angela's Ashes (1998).


Angel Heart (SUA, 1987)
Regia: Alan Parker
Cu: Mickey Rourke, Robert De Niro, Lisa Bonet, Charlotte Rampling.



 
Regia: Alan Parker Cu: Mickey Rourke, Robert De Niro, Lisa Bonet, Charlotte Rampling

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus