februarie 2007
Pentru prima oară în România, un autor străin se implică in coordonarea unei colecţii! Începând cu 1 martie 2007, Pascal Bruckner i se alătură Magdalenei Mărculescu pentru a coordona împreună colecţia Eroscop a Editurii Trei. Cu această ocazie, filosoful şi eseistul francez va sosi la Bucureşti, pentru o serie de evenimente ce vor avea loc pe 2 şi 3 martie 2007.

Editura Trei vă invită vineri, 2 martie 2007, ora 16.30, la o dezbatere pe tema Predicatorii ruşinii. Despre patologia culpei în democraţiile europene (moderator: Cătălin Avramescu), prilejuită de lansarea, la Editura Trei, a cărţii lui Pascal Bruckner, Tirania penitenţei. Eseu despre masochismul occidental. Dezbaterea va fi găzduită de Institutul Cultural Francez, Bd. Dacia, nr. 77, sector 1, Bucureşti.

Sâmbătă, 3 martie, ora 18, la librăria Cărtureşti va avea loc o întâlnire cu autorul, pentru o sesiune de autografe.

"Ideea de a coordona împreună cu Pascal Bruckner colecţia Eroscop s-a născut atunci când am descoperit că avem preferinţe comune de lectură, curiozităţi şi libertăţi conceptuale care nu se sfiesc în faţa tabuurilor, pe care de altfel doar cărţile le pot dărâma cu atâta îndreptăţire şi perversitate. Căci literatura nu doar substituie lipsa de îndrăzneală, ci o şi neutralizează, instalând mai bine omul în sfera omenescului. Distanţa şi diferenţele culturale care ne despart nu au făcut decât să sporească farmecul acestei colaborări, prin care două voci de cititori decid să se exprime ca o singură voce de editor"

(Magdalena Mărculescu)

De la 1 martie găsiţi patru noi titluri ale colecţiei Eroscop în librării:
Labirintul destinului - Junichiro Tanizaki
Femeie goală, femeie neagră. Roman erotic african - Calixthe Beyala
Visătorii - Gilbert Adair
Povestea lui O. - Pauline Réage


Intrată în al doilea deceniu de existenţă, Editura Trei publică lucrări fundamentale din domeniile: psihanaliză, psihologie, literatură, self-help. Cea mai nouă colecţie - Eroscop - include texte care tratează fără ipocrizie teme tabu, având ca numitor comun erotismul.

Pascal Bruckner, cunoscut romancier şi eseist francez, s-a născut la Paris în 1948. A fost profesor invitat al universităţii californiene Saint-Diego (1986-1995), profesor la Institutul de Studii politice din Paris (1990-1994), colaborator al cotidianului Le Nouvel Observateur şi, în prezent, al ziarului Le Monde. Figură-cheie a intelectualităţii pariziene, acest "filosof al actualităţii" (a scris eseurile Mizeria prosperităţii, Euforia perpetuă, Noua dezordine amoroasă) este celebru în România mai ales prin romanele sale: Iubirea faţă de aproapele, Hoţii de frumuseţe (Premiul Renaudot 1997), Luni de fiere, Căpcăunii anonimi, Palatul chelfănelii, Care dintre noi doi l-a născocit pe celălalt?, Copilul divin, Păzea, se-ntoarce Moş Crăciun!

Magdalena Mărculescu a studiat filosofia la Universitatea din Bucureşti, la Universitatea Paris I, la Universitatea Paris XII şi la École Normale Supérieure din Paris.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus