martie 2007
Începând cu data de 5 martie 2007, Radio România Cultural şi Teatrul Naţional Radiofonic vă invită la Săptămâna "Mircea Eliade".

În fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 12, la Vorba de cultură, Sorin Alexandrescu, una dintre personalităţile culturii româneşti cele mai apropiate de opera lui Mircea Eliade, va discuta cu Attila Vizauer şi Ema Stere despre viaţa şi creaţia celui de la naşterea căruia se împlineşte un veac la 9 martie 2007.

Ascultătorii sunt invitaţi şi în fascinanta lume a pieselor şi romanelor lui Mircea Eliade, transpuse radiofonic într-o îmbinare a faptelor concrete, amintirilor, realităţilor extrasenzoriale, elementelor mistice şi simbolurilor filosofice. De luni până joi, două seriale radiofonice îi vor încânta pe iubitorii prozei lui Mircea Eliade - Maitreyi, cu Mirela Gorea şi Adrian Pintea în rolurile principale, înregistrare din 1991 difuzată la Radio România Actualităţi zilnic, cu o jumătate de oră înainte de miezul nopţii, şi Pe strada Mântuleasa - cu Constantin Codrescu, George Constantin, Silviu Stănculescu, înregistrare din 1992 care va putea fi urmărită zilnic la Radio România Cultural, imediat după miezul nopţii. Tot la Radio România Cultural, în noaptea de luni, 5 martie 2007, la ora 1.30, va fi difuzată piesa Ieşirea din labirint, iar marţi şi miercuri, de la aceeaşi oră, pot fi ascultate alte două creaţii dramatice ale scriitorului: Coloana nesfârşită, respectiv Iphigenia.

Vineri, de ziua lui Eliade, 9 martie 2007, de la ora 15:30 şi, în reluare, de la miezul nopţii, pe postul Radio România Cultural, Teatrul Naţional Radiofonic vă propune în premieră piesa într-un act 1241, cu Mihai Constantin în rolul principal, iar duminică, 11 martie 2007, de la ora 19, pe acelaşi post, se va difuza premiera unei alte piese din opera autorului: Oameni şi pietre, cu Marian Râlea în rolul principal. Ambele spectacole au fost regizate de Cezarina Udrescu şi beneficiază de prezentarea critică a profesorului Sorin Alexandrescu.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus