România Liberă / martie 2007
Întîmplător, toate cele patru filme care intră azi pe ecrane au de-a face cu muzica. Poate pentru că ieri a fost Ziua Femeii? Oricum, sunt foarte diferite. Fiecare are muzica lui. Ultimul radio show / A Prairie Home Companion este superbul cîntec de lebădă al regizorului Robert Altman, La Vie en rose / La Môme este biografia vieţii lui Edith Piaf, Muzica şi versurile / Music and Lyrics este o comedie romantică despre un compozitor şi o textieră, iar Aventurile lui Piccolo şi Saxo un film de animaţie ale cărui personaje sunt instrumente muzicale.


Alte glasuri, alte muzici

Specializat în comedii romantice pe care le-a scris sau regizat (mai ales cu Sandra Bullock- Two Weeks Notice, Miss Congeniality sau Forces of Nature), Marc Lawrence a descoperit, se pare, o nouă muză- pe Drew Barrymore. Nu e aşa de drăguţă, dar e populară. Dă ea bine pe lîngă fantele Hugh Grant? Aici ne mai gîndim.

Fantele e cam fanat, e o fostă glorie a muzicii disco din anii '80, care acum dă în discopatie dacă încearcă vechile mişcările sexy. Pentru solistul-compozitor Alex Fletcher ocazia de a compune o melodie pentru tînăra divă Cora e ocazia de a scăpa de recitalurile din tîrguri. Găseşte şi textiera - fata care-i udă florile.

Povestea stă mai prost la capitolul amor, dar recuperează în ironiile cu ţintă directă. Cora e o stupiduţă care "crede că Dalai Lama e o lamă", dar e adeptă a budismului, iar Hugh Grant e omul potrivit pentru a amesteca în acelaşi conţinut superficialitatea şi autoironia, în doza ideală care să-l facă simpatic.
Regia: Marc Lawrence Cu: Hugh Grant, Drew Barrymore, Scott Porter, Nicholas Bacon, Andrew Wyatt, Dan McMillan

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus