Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Any Given Sunday

Confruntări - Any Given Sunday


Observator Cultural, septembrie 2001
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Ascensiunea unui tînăr de culoare în arena fotbalului american şi drumul - accidentat - spre victorie al echipei sale...

Pe Stone, îl iubeşti sau îl deteşti. De cele mai multe ori, din aceleaşi motive! Dacă faci parte din a doua tabără, aproape că eşti tentat, şi aici, s-o faci: Stone pune la bătaie toate artificiile tehnice din dotare, smulge imaginea de pe un suport şi o aruncă pe un altul, cultivă excesele la tot pasul (inclusiv pe coloana sonoră, unde se înghesuie nu mai puţin de 125 de piese; frînturi, desigur), montajul bate orice record în materie (4700 de tăieturi; într-un film de 151 de minute, asta înseamnă, în medie, cadre nu mai lungi de 2 secunde!), iar personajele par nişte clişee de serie B strînse laolaltă.

Distribuţia este însă de serie A (şi joacă ca atare), iar "subţierea" personajelor era chiar de dorit într-un film care efectiv explodează cu fiecare confruntare între două mase de carne. Şi, ce-i mai important, fotbalul american era mediul ideal pentru toată această demenţă vizuală "(cu)tremurată" care nu exclude emoţia şi în care un singur lucru e clar: nostalgia pentru un sport care nu mai e ce-a fost.

Regia: Oliver Stone
Cu: Al Pacino, Cameron Diaz, James Woods, Jamie Foxx, Dennis Quaid, Matthew Modine, Ann-Margret, LL Cool J Toate articolele despre Any Given Sunday


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Mihai Chirilov


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer