Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  In the Line of Fire

Încă un glonţ fatal - In the Line of Fire


România Liberă, iunie 2002
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Thrillerul In the Line of Fire (SUA 1993) face parte din categoria celor cu preşedinţi americani şi cu culisele Casei Albe, dar doar indirect, de data aceasta fiind vorba despre un agent de pază prezidenţial, aflat spre sfîrşit de carieră, care suferă de aşa-numitul sindrom Kennedy. Cu ani în urmă, la Dallas, el nu a putut împiedica glonţul fatal şi, ca orice profesionist cu simţul lucrului bine făcut, e măcinat de sentimentul datoriei neîmplinite. Însărcinat cu paza actualului preşedinte în timpul apropiatei campanii electorale, bodyguardul prezidenţial află de planul unui diabolic asasin scelerat, de tipul celor care au ucis atîţia preşedinţi americani, şi devine obsedat de capturarea şi anihilarea acestuia. În sfîrşit, Frank Horrigan are ocazia să-şi ia revanşa asupra destinului şi să se vindece de ceea ce l-a obsedat întreaga viaţă.

Pentru Clint Eastwood, interpretul inflexibilului agent, rolul a picat imediat după cel mai mare succes al carierei sale: Premiile Oscar pentru cel mai bun film şi cea mai bună regie primite de Unforgiven. După ce a mai recidivat cu superbul The Bridges of Madison County, Eastwood s-a scufundat în filme cu o viziune superficială, nemaigăsindu-şi mîna din acei ani.

Interpretul asasinului scelerat, John Malkovich, este predispus la roluri cu încărcătură sumbră şi demonică (Dangerous Liaisons, Con Air), dar care nu exclud fineţea dramatică (The Sheltering Sky). Dar cei care vor să afle mai multe despre actor trebuie să vadă şi unul dintre cele mai originale filme ale sfîrşitului de mileniu, Being John Malkovich de Spike Jonze, şi după aceea să se întrebe de ce Malkovich, şi nu altcineva.

Regizorul de origine germană Wolfgang Petersen este important pentru cel puţin două filme: Das Boot (Submarinul, 1981), făcut în Germania, şi magnificul The Neverending Story (Poveste fără sfîrşit, 1984), după Michael Ende. După In the Line of Fire, Petersen s-a instalat comod în scaunul realizatorilor de blockbuster-uri de la Hollywood: Outbreak (Alerta), Air Force One, The Perfect Storm.

In the Line of Fire

Regia Wolfgang Petersen
Cu: Clint Eastwood, John Malkovich, Rene Russo, Dylan McDermott, Gary Cole Toate articolele despre In the Line of Fire


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Doinel Tronaru


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer