Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  O Brother, Where Art Thou?

Marea hoinăreala - O Brother, Where Art Thou?


Observator Cultural, aprilie 2001
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Trei ocnaşi evadează de la mititica şi traversează Mississippi-ul întîlnind fel de fel de chipuri şi trecînd prin tot soiul de întîmplări (dacă vă gîndiţi la "Odiseea" lui Homer, nu sînteţi departe de adevăr); perioada este însă aceea a Marii Depresiuni - anii '30.

Clooney este marea revelaţie a acestui film destul de nereuşit al fraţilor Coen: savuros de hilar, amestec de Clark Gable şi Stan şi Bran la un loc, el îi eclipsează cu aplomb nu doar pe un cvasi-necunoscut ca Blake Nelson (totuşi excelent!), dar chiar pe "grei" ai cooperativei Coen precum John Turturro sau John Goodman...

Cu două-trei momente mortale (o reuniune a Ku Klux Klanului care virează spre Busby Berkeley, un recital de country à la ZZ Tops...) filmul ar mai fi notabil pentru imaginea "remasterată" şi filtrată prin laboratoarele Kodak, dar din păcate pentru nimic altceva. Ah, ba da: pentru finalul cataclismic care-l concurează cu succes pe cel al lui Altman din Dr. T - ceea ce spune ceva, iar dacă nu altceva, atunci măcar faptul că finalurile la Hollywood (iar Wonder Boys nu face excepţie!) sînt cam în suferinţă... (++)


O Brother, Where Art Thou?

Regia: Joel Coen
Cu: George Clooney, John Turturro, Tim Blake Nelson, Holly Hunter, John Goodman Toate articolele despre O Brother, Where Art Thou?
Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer