Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Perfect Storm, The

Catastrofa ficţională - The Perfect Storm


TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cronica adevărată, dar în mod bizar, "ficţională", a unei catastrofe maritime din 1991... De ce în mod bizar "ficţională", n-aş putea să vă spun fără să dezvălui surprinzătorul şi totodată frustrantul final al acestui film în care, după opinia unora, "On the Waterfront al lui Kazan întîlneşte Twister-ul lui De Bont". Din acelaşi motiv ar trebui să trec sub tăcere şi unul dintre cele mai solide argumente în defavoarea lui şi stau să mă întreb dacă totuşi merită efortul. Nu merită, într-adevăr, dar parcă nu se face.

Oricum, prea-lunga expoziţiune, în care se insistă asupra vieţilor unor pescari înainte să plece în cursă şi să întîlnească "furtuna perfectă" din titlu, ar putea fi un indiciu suficient; dar asta înseamnă că aţi intrat deja în sala de cinema. În aceste condiţii, nu vă rămîn decît cîteva spectaculoase scene "pe apă" (cele de pescuit sau din timpul furtunii), cu care însă unii sînt poate familiarizaţi din primul mare hit internaţional al germanului Petersen, nominalizat şi la Oscarul din 1982, Das Boot. Ca şi acesta, The Perfect Storm e adaptarea unui roman inspirat de un fapt real; în cazul lui Das Boot, era vorba despre un roman autobiografic; în cazul The Perfect Storm, nu. Încă un posibil indiciu la ceea ce n-am putut spune mai sus...


The Perfect Storm

Regia: Wolfgang Petersen
Cu: George Clooney, Mark Wahlberg, Diane Lane Toate articolele despre Perfect Storm, The


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Mihai Chirilov


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer